joi, 15 noiembrie 2018

Cozonac floare cu nutella si nuci

Daca tot s-a racorit afara, si cum noua ne place aluatul dospit, am hotarat sa fac un cozonac. De data asta am facut un cozonac floare, pe care l-am umplut cu nutella si nuca. Si de aceasta data m-am folosit de robotul Kenwood Chef Titanium, pe care l-am primit pentru testare de la  Kenwood Romania si BuzzStore.

Ingrediente:

Aluat:
600 g faina
25 g drojdie proaspata
1 praf de sare
2 oua
150 g zahar
250 ml lapte caldut
80 g unt
coaja rasa de la o lamaie
1 lingura rom

Umplutura:
200 g nutella
100 g nuca macinata

Pentru uns:
1 galbenus ou

Mod de preparare:

Pentru aluat dizolvam drojdia cu o lingura de zahar si putin lapte caldut si o salam sa creasca putin.
In vasul robotului cernem faina si adaugam praful de sare si restul de zahar. Adaugam in mijloc drojdia activata si coaja de lamaie si incepem sa framantam.
Adaugam ouale si apoi laptele caldut iar la final untul topit si lingura de rom.
Lasam robotul sa framante pana obtinem un aluat omogen. Acoperim apoi vasul si il lasam la crescut, la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul (~1 ora).
Dupa ce a dospit aluatul il rasturnam pe masa usor infainata si il impartim in patru parti egale.
Intindem o faie rotunda si o transferam in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem foaia cu nutella iar apoi presaram nuca macinata.
Intindem urmatoarea foaie si o asezam peste cea din tava. Ungem si aceasta foaie cu nutela si prasaram nuca macinata. La fel procedam si cu urmatoarele doua foi, pe ultima lasand-o neunsa.
In mijlocul foilor asezam un bol micut si taiem in patru parti egale, iar apoi fiecare sfert il impartim in patru parti egale.
Rasucim cate doua fasii si le unim, astfel incat sa formam petale.
Lasam sa creasca ~15 minute iar apoi ungem cu galbenus desfacut in doua linguri de lapte.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit (180 de grade) pentru ~30 de minute, sau pana se rumeneste deasupra.
Lasam putin sa se raceasca, iar apoi il putem savura.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu