luni, 12 noiembrie 2018

Chec aperitiv cu seminte

Cred ca toti cei care aveti copilasi va confruntati cu o vesnica dilema: ce sa mai pun in pachetelul pentru scoala? Ca sa mai iesim din monotonia sandwichurilor, va propun astazi un chec aperitiv gustos si colorat.
De cand l-am descoperit la Vladimir il tot repet, schimband ingredientele in functie de ce am prin frigider. La fel de bine poate fi servit si la o masa festiva. Va garantez ca musafirii vor fi incantati. Iar cand ai un ajutor in bucatarie, lucrurile sunt si mai simple. Asa a fost si in cazul meu. Ajutorul meu se numeste Kenwood Chef Titanium, si este o bijuterie pe care am primit-o pentru o testare gratuita, de la BuzzStore si Kenwood Romania.Daca v-am trezit curiozitatea puteti citi mai multe despre aceasta minunata jucarie aici.

Ingrediente:

3 oua
125 g faina
75 ml lapte
100 g smantana slaba
1 lingura ulei
1/2 plic praf de copt
200 g cascaval
75 g salam crud uscat
125 g sunca Praga
75 g pastrama de pui
100 g ciuperci din conserva
50 g masline fara samburi
1 ardei rosu
sare, piper
cimbru
sare, piper
semninte (dovleac, floarea soarelui, in, susan)

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea ingredientelor, pe care le taiem cubulete. Jumatate din cantitatea de cascaval o dam pe razatoarea cu ochiuri mari iar cealalta jumatate o taiem cubulete mici.
Dupa ce pregatim ingredientele, robotul Kenwood face toata treaba, datorita numeroaselor accesorii.

In vasul robotului mixam ouale pana cand isi dubleaza volumul apoi adaugam smantana, laptele si uleiul. Mixam pana cand se omogenizeaza.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie amestecand usor pana cand se incorporeaza. Cu ajutorul robotului Kenwood aceasta operatiune este usor de efectuat, datorita treptelor de viteza. Urmeaza sa incorporam apoi cascavalul ras.
La final adaugam restul ingredientelor taiate si cimbrul uscat. Si in acest moment mi-a fost de ajutor robotul Kenwood, la care am atasat paleta pentru incorporarea ingredientelor.
Turnam compozitia in tava de chec, tapetata cu hartie de copt si nivelam. Presaram deasupra amestecul de seminte si dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste deasupra si trece testul scobitorii (~40 de minute).
Scoatem din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Se portioneaza cand este rece.
Va las si un scurt filmulet, ca sa va faceti o idee cat de silentios si harnic este robotul Kenwood.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. Tocmai l-am pus la copt! Sper sa fie pe placul celor mici. Multumesc pentru reteta! :-)

    RăspundețiȘtergere