duminică, 23 octombrie 2016

Salata de muraturi

Am vazut aceasta reteta la Vio si mi-a placut. Chiar daca pare mult zahar nu trebuie sa va speriati. Gustul acestor muraturi este perfect. Copiilor mei le-a placut foarte mult aceasta salata, asa ca a trebuit sa fac inca o portie.


Ingrediente:

2 kg gogonele
2 kg ardei kapia
1 gk morcovi
1 legatura de telina
1 l otet
1 kg zahar
2 linguri sare grunjoasa

Mod de preparare:

Spalam legumele si frunzele de telina. Morcovii i curatam iar apoi ii taiem rondele cat mai subtiri. Gogonelele le taiem feliute sibtiri iar ardeii ii curatam de seminte si ii taiem fasii.
Punem toate legumele intr-un vas incapator si le amestecam impreuna cu frunzele de telina tocate marunt.
Separat amestecam zaharul cu otetul si sarea pana cand se dizolva apoi le turnam peste legume.
Lasam legumele sa stea (eu l-eam lasat de dimineata pana seara) pana cand isi lasa zeama suficienta si se inmoaie putin.
Punem salata in borcane spalate si uscate. Turnam deasupra zeama lasata iar apoi infiletam bine capacele.
Asezam borcanele intr-o oala si umplem cu apa cat sa le acopere trei sferturi. Punem oala pe foc si lasam sa dea cateva clocote. Scoatem apoi borcanele si le acoperim cu o patura ca sa se raceasca cat mai lent.
Dupa ce s-au racit le putem depozita in camara sau pivnita.
Mie mi-au iesit 8 borcane de 800 ml.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. Draga mea, ma bucur ca ti-a placut, arata minunat salata ta iar fotografiile sunt absolut minunate! Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult, Vio! Copiii au fost foarte incantati de salata, chiar si pitica :). Mai urmeaza cateva retete de la tine.

      Ștergere