luni, 3 octombrie 2016

Prajitura cu branza dulce si iaurt

Aveam in frigider niste branza de vaci bine scursa, pe care o vedeam deja transformata in desert. Vazusem la Ruxy o prajitura care mi-a cam facut cu ochiul, asa ca nu am mai asteptat si m-am pus pe treaba. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor, si nici nu ma mir, pentru ca stiam din start ca Ruxy are doar retete delicioase. Cu siguranta o voi repeta si in combinatie cu fructe, dar atunci voi micsora cantitatea de crema de branza.


Ingrediente:

Aluat:
3 oua
230 g zahar
1 lingura extract de vanilie
230 g iaurt cremos
zeama de la o jumatate de lamaie
coaja rasa de lamaie
230 g faina
1 praf de copt
150 g unt
3 albusuri batute spuma impreuna cu o lingura de zahar pudra vanilat

Crema de branza:
650 g branza de vaci scursa
3 galbenusuri
1 ou
4 linguri de zahar
4 linguri iaurt cremos
1 lingurita extract de vanilie
coaja rasa de lamaie

Mos de preparare:

Pentru aluat mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase apoi adaugam extractul de vanilie si iaurtul si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam zeama si coaja de lamaie si mixam.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie, mixand pana cand se omogenizeaza.
Adaugam untul topit si racit si mixam bine.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si o lingura de zahar pudra vanilat apoi le adaugam in aluat amestecand usor cu miscari de sus in jos.
Aluatul il turnam in tava dreptunghiulara (25*35 cm), tapetata cu hartie de copt si il nivelam.
Pentru crema de branza mixam branza de vaci bine scursa cu restul ingredientelor pana devine cremoasa.
Cu o lingura adaugam crema in tava, din loc in loc.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) timp de ~35 de minute, sau pana cand se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca putin in tava apoi scoatem pe un platou. Cand este rece pudram cu zahar si putem portiona.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu