miercuri, 14 octombrie 2015

Chec cu mac

Cand alor mei le este pofta de ceva dulce, apelez rapid la cate o reteta de chec. Este fix pe gustul nostru si se prepara foarte repede. La final toata lumea este fericita.
De data aceasta am ales un chec cu inima de mac, pufos si usor umed, exact asa cum ne place. Mai ramane doar sa pregatesc cafeaua iar pentru cei mici, o cana cu lapte caldut si ziua poate sa inceapa :).




Ingrediente:

Pasta de mac:
50 g mac
15 g zahar
15 g pesmet
75 g apa clocotita

Aluat:
150 g unt
150 g zahar
3 oua
1 praf de copt
250 g faina
60 ml lapte

Mod de preparare:

Amestecam macul cu zaharul si pesmetul. Peste ele turnam  apa colcotita, amestecam si dam deoparte.
Pentru aluat mixam untul moale cu zaharul pana devine cremos apoi adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt apoi le aduagam in compozitie amestecand pana se incorporeaza. La final adaugam laptele.
O treime din aluat o amestecam cu pasta de mac.
In tava de chec, tapetata cu hartie de copt punem aluatul alb si facem un sant pe mijloc, cu dosul unei linguri. In acest santulet adaugam alautul in care am incorporat pasta de mac.
Dam la cuptor, la foc potrivit pentru ~60 de minute. Dupa 15 minute scoatem tava si cu un cutit ascutit taiem checul pe toata lungimea, la ~1 cm adancime. Dam apoi tava la cuptor pentru restul timpului ramas.
Dupa ce s-a copt scoatem checul si il lasam la racit pe un gratar de bucatarie apoi il pudram cu zahar si il putem servi.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comentarii:

  1. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatati faci, Ancuta! Imi place tare mult, poate il fac si eu teroristilor mei :))) Va pupacim, sanatate si crestere usoara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Laura! Astept si eu cu nerabdare sa creasca Daria, sa putem face prajituri impreuna. Dragos a crescut si si-a mai pierdut din interes :D Pupici!

      Ștergere
  3. Ce inseamna 15 g, cum le masurati? o lingura sau doua? Dar 50g mac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ingredientele sunt cantarite, nu măsurate cu lingura. Un cântar de bucătărie electronic este perfect, dar se pot masura si cu un cântar clasic. Spor la prajiturit!

      Ștergere
  4. L-am facut dar nu a iesit cum ar fi trebuit, macul nu a ajuns pe fundul tavii, si nu este asa de negru ca in poza dvs, pasta de mac amestecata cu aluatul alb a obtinut o culoare albicioasa, desi am respectat gramajele . Care sa fie cazua? O sa -l incerc si saptamana viitoare. Sa pun mai mult mac ca sa fie mai greu si sa pice direct sau ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana incerca sa amsteci pasta de mac cu mai putin aluat. Nu uita sa tai cu un cutit checul dupa cele 15 minute de stat la cuptor. Te astept cu impresii.
      Iti multumesc ca ai incercat retetle mele.

      Ștergere
  5. Doar la margine nu a ajuns macul jos, in rest a iesit foarte bine; Dataviitoare voi amesteca cu mai putin aluat pentru pastrarea culorii mai inchise. Multumesc. A fost foarte gustos si aspectuos

    RăspundețiȘtergere