duminică, 27 septembrie 2015

Rosii cherry cu usturoi si busuioc

Anul acesta recolta de rosii a fost foarte generoasa. Chiar daca in primavara nu parea asa de promitatoare, caldura din acesta vara le-a placut si rosiile noastre au rodit si au tot rodit astfel ca pe langa bulion am tot incercat diferite retete. De cand am vazut reteta Brandusei, de rosii la borcan, fara sare si fara conservant mi-am propus sa o incerc. Foarte simpla a fost pregatirea acesei conserve si sunt convinsa ca imi vor fi de mare ajutor la iarna.


Ingrediente:

rosii cherry
cate 2 catei de usturoi pentru fiecare borcan
frunze proaspete de busuioc
borcane cu filet

Mod de preparare:


Spalam rosiile si le curatam coditele apoi le taiem pe jumatate.  Asezam rosiile in borcane curate si uscate si le presam putin ca sa nu ramana spatiu intre ele. Deasupra punem cate doi catei de usturoi curatati si cateva frunze de busuioc.
Punem capacele si asezam borcanele intr-o oala incapatoare pe fundul careia am asezat cateva ziare. Acoperim borcanele cu apa si punem pe foc. Din momentul in care incepe sa fiarba apa lasam la fiert, la foc mic timp de 60 de minute.
Scoatem borcanele din apa si le lasam sa se raceasca lent, acoperite de o patura. Dupa ce s-au racit le depozitam si asteptam iarna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu