vineri, 21 august 2015

Cheesecake cu fructe tropicale

Am vrut racoare si am primit racoare. Poate un pic prea multa, dar o parte buna tot are: putem da drumul la cuptor, fara frica (chiar e indicat). Eu am facut un cheesecake cremos si bun in care am adaugat o conserva de fructe exotice, dar voi puteti folosi orice alt fruct taiat bucatele.
 

 Ingrediente:

250 g unt
200 g zahar
4 oua
125 g gris de grau
1 plic praf de copt
50 g amidon
1 lingura extract de vanilie sau semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
zeama de la o lamaie
1 kg branza de vaci
1 cutie compot de fructe tropicale (sau orice alte fructe)

Mod de preparare:

Mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine cremos apoi adaugam pe rand ouale si mixam bine dupa fiecare. Adaugam zeama de lamaie si extractul de vanilie si mixam. Amestecam amidonul cu grisul si praful de copt si le adaugam in compozitie amestecand pana cand se omogenizeaza.
Scurgem bine branza de vaci si o incorporam in aluat iar la final adaugam fructele scurse bine. Amestecam usor cu o spatula.
Turnam compozitia in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelam.
Coacem in cuptorul preancalzit, la foc potrivit timp de 60 de minute. Daca este nevoie dam focul mic si mai lasam 10 minute. Prajitura trebuie sa fie usor aurie deasupra.
Stingem focul si lasam tava in cuptor pana la racirea completa apoi scoatem pe un platou si decoram dupa preferinte. Eu am topit  50 g ciocolata impreuna cu 2 linguri de lapte cu care am ornat prajitura apoi am dat-o la frigider pana in momentul servirii. Este de preferat sa stea cateva ore la frigider.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii: