duminică, 10 mai 2015

Prajitura Mazurek

 
 

Ingrediente:

Aluat:
525 g faina
300 g unt
100 g zahar
1 plic praf de copt
3 galbenusuri
4 linguri apa rece

Umplutura:
500 g branza de vaci
150 g iaurt
6 linguri zahar
1 lingura extract de vanilie
1/2 plic budinca de vanilie

In plus avem nevoie de:
~ jumatate borcan de gem (eu am folosit gem de rabarbar)

Mod de preparare:

Incepem cu prepararea aluatului. Untul moale il amestecam cu faina si praful de copt iar apoi adaugam zaharul. Adaugam galbenusurile iar la final apa rece si framantam un aluat omogen. Impartim aluatul in doua parti: trei sferturi si un sfert. Invelim fiecare bila de aluat in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora.
Intre timp pregatim umplutura. Mixam bine branza de vaci cu zaharul apoi adaugam iaurtul si extractul de vanilie. La final adaugam praful de budinca si mixam pana se omogenizeaza.
In tava unsa cu unt intindem bila de aluat mai mare. Aluatul se va intinde cu mana. Ungem cu un strat uniform de gem iar apoi turnam umplutura si nivelam.
Peste umplutura radem bila de aluat ramasa, pe razatoarea cu ochiuri mari.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste deasupra (~40 de minute).
Lasam sa se raceasca iar apoi pudram cu zahar.

Sursa Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii: