marți, 24 februarie 2015

Chec cu branza de vaci si merisoare

Aveam in frigider niste branza de vaci care astepta sa devina desert si cum checurile se fac foarte usor, a rezultat aceasta bunatate :). Este perfect pentru cafeaua de dimineata.


  
 


Ingrediente:

3 oua
200 g zahar
150 g unt
350 g branza de vaci
200 g faina
50 g amidon
1 praf de copt
1 lingura extract de vanilie
merisoare deshidratate

Mod de prepaprare:

Mixam ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam extractul de vanilie si untul topit mixand continuu apoi branza de vaci. Faina amestecata cu amidonul si praful de copt le adaugam in compozitie si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam merisoarele si amestecam usor.
Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit pana cand trece testul scobitorii (35-40 minute).
Scoatem din tava si lasam checul la racit pe un gratar de bucatarie apoi pudram cu zahar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii:

  1. Ce textura frumoasa are .
    Ce pofta mi-ai facut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dia, a fost exact pe gustul meu: usor umed si aromat. Pupici

      Ștergere
  2. Ancuta, sper ca sunteti bine si ca v-ati mai acomodat! Va pup cu drag si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita, Laurici. Noi suntem bine, ne acomodam incet, incet :D. Pupici piticilor :*

      Ștergere