marți, 11 noiembrie 2014

Spirala cu spanac

Pentru ca acasa am un mofturos, atunci cand vine vorba de spanac, trebuie sa gasesc diferite combinatii care sa-i fie pe plac :). Placinta aceasta a fost o alegere buna.


 Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
100 g unt topit

Umplutura:
500 g spanac
400 g branza framantata de oaie
300 g telemea
4-5 linguri smantana
3 oua
sare, piper
marar

Pentru uns deasupra:
2 oua
5 linguri smantana

Mod de preparare:

Dezghetam foile de placinta apoi pregatim umplutura. Spalam spanacul si il fierbem in apa cu sare 5-10 minute. Scurgem apa si il tocam marunt.
Intr-un bol mixam ouale peste care adaugam branza framantata, telemeaua rasa si smantana. Amestecam, pana se omogenizeaza. La final adaugam spanacul tocat si mararul. Condimentam cu sare si piper.
Ungem o tava rotunda cu unt.
Pe masa de lucru intindem o foaie de placinta si o ungem cu unt topit.Deasupra asezam inca o foaie de placinta. Punem doua-trei linguri de umplutura pe partea lunga a foilor apoi rulam si formam un melc. Asezam ruloul in mijlocul tavii. La fel procedam cu celelalte foi pe care le asezam in tava in continuarea celuilalt rulou. La final va rezulta o spirala.
Mixam ouale spuma si adaugam smantana apoi turnam peste placinta.
Dam tava la cuptor la foc potrivit, pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu