marți, 2 septembrie 2014

Tarta cu prune si scortiosara

Bine v-am regasit! Am lipsit o perioada cam lunga, dar promit sa ma revansez. Am revenit cu forte proaspete si cu o tarta de sezon :).





Ingrediente:

Aluat:
150 g faina
1 plic praf de budinca de vanilie
120 g unt
60 g zahar
1 ou
1 varf de cutit praf de copt
esenta de rom

1/2 kg prune

Crumble:
100 g faina
75 g unt
50 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingura rasa de scortisoara

Mod de preparare:

Spalam prunele, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.
Intr-un castron cernem faina amestecata cu praful de budinca peste care adaugam praful de copt si zaharul. Adaugam oul, untul rece taiat bucati si esenta de rom. Framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga putina faina .
Intindem aluatul cu mana in tava rotunda (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.
Asezam deasupra jumatatile de prune.
Pregatim apoi aluatul pentru crumble. Amestecam toate ingedientele pana obtinem un alaut sfaramicios. Presaram "firimiturile" peste prune iar apoi dam tava la cuptor, la foc potrivit 35-40 de minute.
Lasam sa se raceasca putin in  tava apoi indepartam marginele tavii si mutam tarta pe un platou.
Dupa ce s-a racit pudram cu zahar si putem servi.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii: