luni, 8 septembrie 2014

Prajitura cu urda

La multi ani Maria si Ana! La multi ani mama! 



Ingrediente:

Blat:
2 oua
200 g zahar
325 g faina
200 ml lapte
150 ml ulei
1 praf de copt
1 lingura cacao

Umplutura de urda:
600 g urda
3 oua
1 lingura extract de vanilie
100 g zahar
coaja rasa de la 1 lamaie
esenta de rom
~50 g stafide (optional)

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea blatului. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Adaugam galbenusurile iar apoi turnam uleiul in fir subtire, ca la maioneza, mixand continuu.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa. Adaugam 2-3 linguri de faina si mixam pana se incorporeaza iara poi adaugam o parte din lapte si mixam. La fel procedam pana la incorporarea fainii si a laptelui.
Turnam aluatul in tava dreptunghiulara (25*35cm) tapetata cu hartie de copt.

Separat mixam urda cu ouale, zaharul si aromele. La final adaugam coaja de lamaie si stafidele si amestecam pana se incorporeaza.
Cu o lingura punem umplutura din loc in loc, in tava.
Dam la cuptor, la foc potrivit pana cand trece testul scobitorii (~35 de minute).
Lasam sa se raceasca apoi scoatem prajitura din tava si o pudram cu zahar.

Sursa Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Un comentariu: