marți, 21 ianuarie 2014

Cornulete cu scortisoara

Astazi va propun o reteta usoara, pe care o puteti face impreuna cu copii. Piticului meu i-a placut foarte mult sa modeleze cornuletele si a fost foarte mandru de rezultate. Daca veti incerca reteta, cu siguranta o veti repeta :D.

 



Ingrediente:

200 g unt
110 g zahar
2 lingurite scortisoara macinata
260 g faina
100 g nuca macinata

Pentru pudrat:
50 g zahar pudra
1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare:

Mixam untul impreuna cu zaharul pana devine spumos. Separat amestecam faina cu scortisoara si nuca macinata apoi le adaugam peste unt si framantam un aluat moale, dar nelipicios (de consistenta plastilinei).
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora.
Dupa ce a stat la frigider scoatem aluatul si formam trei rulouri din care taiem bucatele de ~1 cm pe care apoi le rulam sun forma de bastonase. Dam bastonaselor forma de potcoava si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem la foc potrivit pana devin usor aurii. Cornuletele fierbinti le tavalim prin zahar pudra cu scortisoara. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comentarii:

  1. Oricand as servi aceste cornulete la cat sunt de bune. Pup Anca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ancuta, si teroristul meu e fan aluaturi, sa le modeleze, poate il trimit la voi cand mai faceti ca sa nu ma ispiteasca si pe mine cornuletele. Stiu ca sunt bestiale! Cine m-o fi pus sa intru aici...:))) Muaah!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bune langa o cana de lapte! hugs

    RăspundețiȘtergere