vineri, 8 noiembrie 2013

Tort de ciocolata

La multi ani tuturor sarbatoritilor! Va doresc multa sanatate si fericire si va servesc cu un tort ciocolatos!




Ingrediente:

Blat:
250 g unt
250 g ciocolata amaruie
400 g zahar
300 g faina
60 g cacao
1 praf de copt
4 oua
2 linguri ulei
300 ml lapte

Crema:
300 g ciocolata amaruie
400 ml smatana pentru frisca

Pentru ornat:
650 g zahar pudra
6 linguri cacao
150 g unt
5 linguri lapte
1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

Pentru blat topim ciocolata impreuna cu untul si zaharul, pe foc mic apoi dam deoparte.
Intr-un castron cernem faina impreuna cu cacaoa si praful de copt. Separat mixam ouale apoi adaugam uleiul, in fir subtire iar la final laptele. Turnam compozitia peste faina si amestecam pana se omogenizeaza.
La final adaugam ciocolata topita si amestecam bine. Impartim compozitia in trei parti egale si coacem trei foi in tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem foile la foc potrivit, pana trec testul scobitorii. Dupa ce s-au copt lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie, fara a le suprapune.

Pentru crema punem ciocolata pe foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Dupa ce s-a topit dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza apoi lasam la racit si dam la frigider (de preferat peste noapte). Eu am fost in criza de timp si am pus crema la congelator 20 de minute. Dupa ce s-a racit mixam bine crema pana cand devine spumoasa.
Pe un platou asezam o foaie in jurul careia montam inelul de tort. Peste foaie intindem jumatate din crema de ciocolata, acoperim cu cea de-a doua foaie si restul de crema. Acoperim cu ultima foaie de tort si dam la frigider pentru 2 ore.
 
Intre timp pregatim crema pentru ornat. Cernem zaharul pudra si il amestecam cu cacaoa. Adaugam untul topit si incepem sa mixam apoi adaugam laptele. Mixam cateva minute, pana cand crema se omogenizeaza si nu se mai simte zaharul. La final adaugam extractul de vanilie si amestecam bine.
Imbracam torul cu crema (pentru partea de sus folosim un strat foarte subtire). Crema ramasa o punem intr-un posh cu varf stea si formam trandafirii (aici gasiti un filmulet care va ajuta). Eu am lasat marginile tortului nefinisate.
Dam tortul la frigider pana in momentul servirii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comentarii:

  1. Delicios. Vin imediat sa il degust. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca este un tort minunat, am sa l incerc si eu. Multumesc

      Ștergere
  2. Vai, ce bun si ce frumos l-ai ornat! Pastreaza si pentru mine o portie!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani draga mea! Tortul e grozav! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare e bine, sa fac compozitia pentru blat si sa coc pe rand, cele trei foi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca nu raspund prea tarziu. Cred ca poti sa coace si pe rand foile, dar blatul este unul care se taie foarte usor. Spor!

      Ștergere