marți, 10 septembrie 2013

Evantai de vinete

Am cumparat din piata vinete albe, pentru a le incerca. Am ales sa fac evantai de vinete, care a placut foarte mult, chiar si carnivorilor din familia mea :D. Se pot folosi si vinete normale, daca nu gasiti vinete albe. Eu nu am sesizat o diferenta prea mare intre cele doua tipuri de vinete. Cele albe sunt doar putin mai dulci.

 


Ingrediente:

2 vinete albe
2 rosii de gradina
250 g mozzarella
8 felii jambon afumat
4 catei de usturoi
ulei de masline
sare piper

Pentru sos:
3-4 catei de usturoi
4 linguri iaurt

Mod de preparare:

Vinetele le spalam iar apoi le taiem in felii pana aproape de coada. Condimentam cu sare si piper .
Intre feliile de vinete punem cate o felie de rosie, una de jambon si una de mozzarella. Adaugam si cateva feliute de usturoi. Legam vinetele cu sfoara de bucatarie si le asezam in tava unsa cu ulei de masline.
Stropim vinetele cu putin ulei apoi acoperim cu folie si dam la cuptor, la foc potrivit timp de o pra.
Cu 10 minute inainte de a fi gata indepartam folia si lasam sa se rumeneasca putin.
Intre timp pregatim sosul. Curatam usturoiul si il pisam apoi adaugam iaurtul si putin asare.
Servim vinetele calde, cu sos de iaurt si usturoi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comentarii: