vineri, 27 septembrie 2013

Clatite la cuptor cu spanac si urda

Noua ne place spanacul. Nu acelasi lucru il pot spune si despre piticul meu :(. Am incercat diferite combinatii, ca poate nu-si da seama. La fel a fost si cu aceste clatite. Din pacate, nu am reusit. Daca insa va place spanacul, incercati acesta combinatie delicioasa.



Ingrediente:

Pentru clatite:
60 g faina
125 ml lapte
4 oua
30 g unt topit
1 praf de sare

Umplutura:
200 g urda
400 g spanac
sare, piper
busuioc
salvie

Sosul bechamel:
30 g unt
30 g faina
250 ml lapte
sare, piper alb
nucsoara

Sosul de rosii:
3 rosii de gardina sau 1 cescuta bulion (eu am folosit bulion cu srdei)
2 catei de usturoi
cimbru
sare, piper
busuic proaspat

50 g cascaval ras

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea clatitelor. Mixam ouale si adaugam untul topit in fir subtire iar apoi laptele. La final adaugam faina si praful de sare si mixam bine, pentru a desface cocoloasele.
Coacem clatitele in tigaie antiaderenta si le punem deoparte pana cand pregatim umplutura.
Spalam bine spanacul si il tocam marunt.
Incingem 2 liinguri de unt intr-o tigaie si adaugam spanacul. Lasam sa se inmoaie (~5 minute) iar apoi adaugam sare, piper, busuioc si salvie. Stingem focul si adaugam urda. Amestecam pana se omogenizeaza si lasa la racit.
Pentru sosul bechamel topim untul intr-o cratita iar apoi adaugam faina si amestecam energic. Adaugam treptat laptele si amestecam pentru a desface cocoloasele. Lasam sa fiarba pana se ingorasa putin iar apoi adaugam  sare, piper si nucsoara. Dam deoparte si lasam putin sa se racoreasca.
Pentru sosul de rosii calim putin usturoiul taiat feliute, in ulei de masline iar apoi adaugam rosiile, curatate de coaja si taiate marunt, sau sucul de rosii. Lasam sa fiarba pana scade putin iar apoi adaugam cimbrul si potrivim de sare si piper. La final adaugam busuiocul tocat.
Umplem clatitele cu cate o lingura de umplutura si le rulam ca pe sarmale.
Ungem cu unt o tava termorezistenta. Asezam clatitele in tava apoi turnam sosul bechamel.
Deasupra punem sosul de rosii si cascavalul ras.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit 20-30 de minute.
Servim calde.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii: