miercuri, 12 iunie 2013

Prajitura cu nuca si ciocolata

M-am trezit cu multe albusuri in frigider si nu prea vroiam sa le congelez. Si cum se anuntasera musafiri m-am gandit sa le valorific. Ideea mi-a dat-o Miha, dar am modificat-o in functie de ingredientele pe care le aveam la indemana :). Mai trebuie sa precizez ca a iesit ceva delicios si ciocolatos???


Ingrediente:

Blat:
9 albusuri
150 g zahar
200 g nuca macinata
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita praf de copt
3 linguri faina

Crema:
250 g ciocolata amaruie
200 g frisca
25 g unt
1 lingura de coniac

Mod de preparare:

Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana cand spuma devine lucioasa.
Amestecam faina cu nuca si praful de copt si o incorporam usor in spuma, cu miscari de jos in sus.
Turnam aluatul in tava mare de la aragaz (30*34 cm), tapetata cu hartie de copt.
Coacem la foc potrivit pana cand devine aurie la suprafata. Lasam sa se raceasca apoi desprindem hartia de copt si taiem blatul pe latime, in trei fasii egale. Va rezulta o prajitura lunga si ingusta :).

Pentru crema punem pe foc mic ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul, avand grija sa nu fiarba. Dam apoi de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam apoi coniacul si lasam la racit. Dam la frigider pana la racirea completa.
Dupa ce s-a racit mixam bine pana devine spumoasa apoi o impartim in doua parti egale.
Pe un platou asezam o fasie de blat peste care punem jumatate din crema. Nivelam si acoperim cu cea de-a doua foaie si restul de crema. Acoperim apoi cu ultima fasie de blat si dam prajitura la figider pentru 2 ore.
Ornam dupa preferinte. Eu am topit 50 g ciocolata cu 25 g unt cu care am ornat prajitura.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 de comentarii:

  1. Imi place foarte mult. O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super.Foarte buna ideea cand raman albusurile sa poti pregati ceva asa de wauuu!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am salvat reteta!!! Tare buna cred ca a iesit..
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei,prajiturico,te-am vazut pe Bucataras si am zis sa-ti iau urma:)) ca... gustul ramane pe weekend!
    O bunatate!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. La ce temperatura se coace blatul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blatul se coace la foc potrivit (180 de grade). Spor la prajiturit!

      Ștergere