duminică, 30 iunie 2013

Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi

Incepe o noua saptamana si ne trebuie energie. Cum timpul nu a fost prea prietenos, m-am gandit sa va aduc un preparat consistent, dar delicios. Incercati-l cu incredere si va garantez ca nu va ramane nimic in tava ;)



Ingrediente:

6 felii piept de curcan
500 g cartofi noi
1 ceapa verde
1 usturoi verde
1 bucata carnat afumat (~10 cm)
ulei de masline
120 g smantana fermentata
2 linguri lapte
100 g cascaval ras
50 g branza cremoasa de capra cu verdeturi Delaco
sare, piper
boia de ardei

Mod de preparare:

Pieptul de curcan il batem usor cu ciocanul de snitele si il condimentam cu sare, piper si boia de ardei. Prajim snitelele in ulei de masline, pe ambele parti apoi le scoatem pe o farfurie si le pastram calde.
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri. Intr-o tigaie incapatoare punem cartofii la prajit in ulei. Cand sunt prajiti adaugam ceapa si usturoiul taiate si carnatul taiat bucatele mici.
Mai lasam cateva minute pe foc, condimentam cu sare si piper apoi dam deoparte.
Intr-o tava termorezistenta punem cartofii prajiti iar deasupra aranjam snitelele de curcan.
Smantana o amestecam cu 50 g de cascavalu ras, laptele si branza de capra. Condimentam iar apoi turnam in tava peste carne. Acoperim cu restul de cascaval ras.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos deasupra.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comentarii:

  1. Anca la asa bunatate nu puteam lipsi. O saptamana frumoasa. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce papa bun!Mi-e foame,ce sa fac...sa vin la masa? :)) :-*

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincera sa fiu daca asi fi mai aproape de tine asi da o fuga sa ma servesti cu o portie ca tare ma tenteaza aceasta bunaciune.
    Pup si seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Parca si simt mirosul... Trebuie sa-l incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere