miercuri, 6 februarie 2013

Paste cu ardei copt

La noi in familie se mananca cu mare drag pastele. Aceasta combinatie am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu, si am fost convinsa ca o sa ne placa si noua. Nu m-am inselat :). Este o mancare rapida si delicioasa.


Ingrediente:

400-500 g paste scurte
4 ardei copti
3 catei de usturoi
3 linguri pasta de rosii (eu am folosit pasta de rosii cu ardei si legume)
200 ml smatana pentru frisca
cimbru
busuioc
ulei de masline
sare, piper

Mod de preparare:

Fierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, avand grija sa stingem focul cu 2 minute inainte de a fi fierte. Scurgem pastele (pastrand o parte din apa in care au fiert) si le trecem prin jet de apa rece apoi le lasam la scurs.
Separat taiem usturoiul marunt si il calim putin in ulei de masline.
Ardeiul il coacem si il curatam de coaja si samburi (eu am folosit ardei din congelator), apoi il taiem fasii si il adaugam peste usturoi.
Adaugam apoi pasta de rosii si un polonic din apa in care au fiert pastele impreuna cu cimbrul si busuiocul si lasam sa fierba pana scade.
La final adaugam smantana, potrivim de sare si piper si mai lasam sa dea cateva clocote.
Punem pastele scurse peste sos si mai adaugam 1-2 polonice din apa in care au fiert. Le lasam pe foc doua minute si amestecam usor pana se acopera pastele cu sosul de ardei.
Se servesc calde simple sau ca si garnitura langa o friptura.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comentarii:

  1. Ardeiul copt are un gust deosebit iar combinatia cu paste e grozava!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teo, s-a simtit foarte bine aroma de ardei copt. Pupici!

      Ștergere
  2. Heeei,ce bunatate! Azi chiar nu mai scapi,vin repejor la tine sa-mi dai ca tare-mi place cum arata!

    RăspundețiȘtergere
  3. O combinatie delicioasa de paste. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioase trebuie sa fie.Am facut si eu ceva asemanator,dar numai cu rosii cherry.data viitoare adaug si ardei.

    RăspundețiȘtergere