marți, 1 ianuarie 2013

Tort Intercontinental

Va doresc ca anul care tocmai a inceput sa va aduca sanatate si liniste sufleteasca. Va multumesc ca m-ati vizitat in anul care s-a incheiat. 
LA MULTI ANI!!!

 

Ingrediente: 

Foi:
12 albusuri
12 linguri zahar
12 linguri faina
24 linguri nuca
1 plic praf de copt

Crema:
12 galbenusuri
800 ml lapte
12 linguri zahar
2,5 linguri amidon
4 linguri faina
3 lingurite vanilie
50 g zahar pudra
360 g unt
200 g ciocolata amaruie
50 g nuca de cocos

Mod de preparare:

Pentru foi mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana luceste spuma si face tzepi. Amestecam faina cu praful de copt si nuca si o adaugam peste bezea. Amestecam usor pana se incorporeaza.
Impartim bezeaua in trei parti egale si coacem trei foi in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem fiecare foaie pana se rumeneste usor deasupra apoi o punem pe un gratar pana se raceaste.
Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana se topeste apoi adaugam o cana de lapte (din cei 800 ml), faina si amidonul si amestecam pana se omogenizeaza.
Laptele ramas il punem pe foc pana incepe sa fiarba apoi il adaugam peste galbenusuri amestecand energic. Punem amestecul pe baie de abur si il fierbem pana incepe sa se ingroase (ca o budinca). Dam de pe foc, adaugam vanilia si acoperim cu folie alimentara, pentru a evita formarea unei pojghite la suprafata. Lasam pana se raceste.
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spumos iar apoi adaugam treptat budinca racita si mixam bine.
Ciocolata o topim pe baie de abur sau la microunde.
Impartim crema in trei parti. In una din parti adaugam nuca de cocos si omogenizam. In crema ramasa adaugam ciocolata topita si amestecam pana se omogenizeaza.
Pe un platou asezam un blat apoi jumatate din crema de ciocolata si nivelam. Acoperim cu al doilea blat si crema de cocos. Urmeaza ultimul blat si restul de crema de ciocolata. Nivelam crema. Eu am imbracat si lateralele tortului in crema.
Lasam la frigider cateva ore sau peste noapte apoi ornam dupa dorinta si pricepere.

Sursele mele: aici si aici Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 de comentarii:

  1. La multi ani!Un 2013 plin de realizari si impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani frumosi si luminosi, plini de bucurii si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani...Noul An sa fie mai bun, sa va aduca sanatate si multe impliniri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani fata frumoasa! Iti doresc un an bun, cu sanatate!

      Ștergere
  4. An Nou fericit, plin de bucurii si realizari iti doresc!!
    La Multi Ani!!!
    O frumusete de tort ai facut!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult Simona. Un an bun va doresc (cu multe cioburi ;) )!

      Ștergere
  5. La multi ani Ancuta draga, sa ai un an nou minunat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos tort ! Si fooarte bun ! :)
    La multi ani Ancuta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mirela. Un an cu sanatate si bucurii!

      Ștergere
  7. La multi ani Ancuta cu multa fericire si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Un An Nou minunat Ancuta! Foarte frumos tortul!

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani!
    Te-am nominalizat pentru blogul anului 2012
    http://mmihalache.blogspot.ro/2013/01/blogul-anului-2012-blog-of-year-2012.html

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani! O nominalizare si de la mine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Mihaela! Una an bun iti doresc!

      Ștergere