marți, 15 ianuarie 2013

Prajitura cu bezea si foaie de napolitana

 


Ingrediente:

Bezea:
6 albusuri
200 g zahar
300 g nuca macinata
1 praf de sare

Pandispan:
4 oua
1 cana faina
1 cana zahar
4 linguri ulei
1 praf de sare
vanilie

Crema:
4 galbenusuri
150 g zahar pudra
200 g unt
esenta de vanilie

Mai avem nevoie de:
2 foi de napolitana (de marimea tavii in care vom coace blaturile)

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea bezelei. Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste iar spuma devine lucioasa.
La final adaugam nuca macinata si amestecam usor pana se incorporeaza.
Asezam in tava (25x35 cm) o foaie de napolitana peste care intindem bezeaua in strat uniform.
Coacem la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.
Pentru pandispan mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Cernem faina si o aduagam in compozitie amestecand usor, pana se incorporeaza.
La final adaugam uleiul si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava (tot de 25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Scoatem apoi din tava si il lasam la racit.
Pregatim apoi crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra pe baie de abur pana cand se topeste zaharul. Dam deoparte, adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca.
Mixam untul spuma si adaugam treptat crema de oua. Mixam pana se omogenizeaza si rezulta o crema fina.
Pe un platou asezam foaia de bezea (cu napolitana in jos). Intindem trei sferturi din crema peste bezea si acoperim cu pandispanul. Crema ramasa o intindem peste pandispan si acoperim cu a doua foaie de napolitana presand usor cu mana.
Lasam prajitura sa stea cateva ore, iar apoi putem sa o portionam.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 de comentarii:

  1. Mai Anca ce-mi faci tu mie acum..Vii cu niste delicii grozave.Bravo.Pup...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Rocsi. Te servesc cu o portie virtuala. Pupici!

      Ștergere
  2. Arata incerdibil.
    Imi doresc sa pot lua macar una de pe platoul tau . :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ancuta e super prajitura. O am si eu dar cu bezea pe ambele foi de napolitana. O intrebare, observ la tine o dunga neagra intre bezea si crema, care sunt amndoua albe! E ciocolata? Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sara ma bucur ca iti place. Nu e ciocolata dunga. Din pacate am bronzat pandispanul cam tare, dar ideea ta cu ciocolata chiar nu e rea ;).

      O zi frumoasa!

      Ștergere
  4. Foarte frumoase prajiturelele si tare delicioase!!!Yummy!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. pe langa reteta speciala, ai si o prezentare nemaipomenita! felicitari din suflet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adnia iti multumesc. Ma bucur ca iti place prezenatarea. Pup!

      Ștergere
  6. Vai cum arata!!! Super bunaciune!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunata prajitura ! Ce ma distrezi Ancuta : "ai bronzat pandispanul " :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mirela. Am zis ca e pacat sa nu postez prajitura, doar pentru un pic de "bronz" :)))

      Ștergere
  8. Super delicioasa prajitura. Ador bezeaua de nuca . Pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de bine arata!! Superba si delicioasa!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Ancuta!! Ne ispitesti cu bunatatile astea.Cum ramane cu alimentatia fara zahar?? Nu bagati de seama am 78 ani si mi-au placut intotdeauna dulciurile!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca viata fara zahar este destul de trista. Atata vreme cat il consumam cu moderatie, nu cred ca ne face rau :).

      Va multumesc mult pentru vizita. Va mai astept cu drag!

      Ștergere