joi, 10 ianuarie 2013

Crema de ciocolata Raffaello

A trecut ceva vreme de cand am vazut aceasta crema la Miha si mi-am tot propus sa o incerc si eu. Uite ca i-a venit vremea, ca tot mai aveam o cutie de lapte condensat. Este o crema care se face rapid si e buna, buna. O sa va tot lingeti degetele in timp ce o faceti :). Eu am folosit o parte din crema pentru un desert, pe care o sa vi-l prezint zilele urmatoare.



Ingrediente:

200 g ciocolata alba
200 g unt
1 cutie lapte condensat (380 g)
70 g nuca de cocos

Mod de preparare:

Punem untul intr-un vas la topit, la foc mic. Adaugam apoi ciocolata alba rupta bucatele si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam si laptele condensat si dam de pe foc.
Adaugam nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza bine.
Lasam crema sa se raceasca apoi o punem in borcane si o dam la frigider.
Dupa ce sta la frigider ea se va ingrosa considerabil.
Asta e tot! Simplu si bun!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comentarii:

  1. minunata..chred ca voi face portie dubla: una s-o mananc asa, si alta s-o folosesc in ceva dulce!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca am s-o folosesc la un tort ! deja imi ploua in gura :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare buna cred ca este!! Vin si eu cu lingurita?!

    RăspundețiȘtergere
  4. ce lapte condensat folositi ?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am folosit lapte condensat comandat la DeLatte: http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=16 sau poti folosi lapte facut in casa dupa urmatoarea reteta: http://laancuta.blogspot.ro/2011/01/lapte-condensat.html#more

      Ștergere