miercuri, 23 ianuarie 2013

Cornulete cu ananas si nuca de cocos

La reteta de astazi nu prea am ce introducere sa-i fac. Va pot spune doar ca se face cat ai clipi si ca sunt foarte bune. La noi au fost foarte apreciate :). Nu ma credeti? Incercati-le si va veti convinge.



Ingrediente:

2 cani faina
1/2 lingurita sare
1 cana (225g) unt
1/4 cana amidon
1 plic zahar vanilat
1/2 cana zahar
1/2 cana ananas pasat sau taiat marunt
3/4 cana nuca de cocos
zahar pudra (pentru tavaleala)

Mod de preparare:

Pentru masurarea ingredientelor folositi o cana normala de lapte. Eu am folosit acest set pentru masurare. Este foarte practic.

Mixam bine untul cu zaharul si vanilia pana devine cremos. Adaugam apoi ananasul pasat in robot sau taiat marunt si nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza.
Separat amestecam faina cu amidonul si sarea si o adaugam treptat in compozitie. Framantam bine aluatul apoi il invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora.

Dupa ce a stat la frigider rupem bucatele de aluat si formam cornuletele. Le asezam in tava si le coacem la foc mic timp de ~20 de minute.
Calde le tavalim prin zahar pudra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comentarii:

  1. Cred si eu ca au fost apreciate, asa ar fi si la noi...ca tare ne mai plac cornuletele!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Am crezut ca sint niste serpisori mici, care gidila nasucul... N-am mincat niciodat cu ananas in compozitie... Iau vreo doua cornulete si fug...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela nu fugi...mananca incet ca sa-ti cada bine :))

      Ștergere
  3. Nuca de cocos e putin cam aspra,inecacioasa,dar in combinatie cu ananasul e minunata.Da,reteta se pastreaza si se presteaza:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mikaela. Ma bucur ca iti place reteta. Pupici!

      Ștergere