joi, 12 iulie 2012

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Stiti voi cum e cu obsesiile? Pe mine aceste cornuri m-au obsedat si m-au urmarit de cand le-am vazut la Gaby. Dar cum se impaca caldura cu cornurile? Pai nu prea se impaca, dar ce poti face cand dorinta e mare? Stringi din dinti si te apuci de copt cornuri. Si sunt bune, asa ca merita sacrificiul :).



Ingrediente:

Aluat:

600 g faina
30 g zahar pudra
20 g drojdie proaspata
200 ml lapte
200 g unt
2 oua
1 praf de sare

Umplutura de nuca:
100 g nuca macinata
25 g stafide
75 g zahar pudra
75 ml apa
coaja rasa de portocale

Umplutura cu mac:
100 g mac
25 g stafide
75 g zahar pudra
75 ml apa
coaja rasa de portocala
1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Dizolvam drojdia in laptele caldut si lasam la dospit 5 minute.
Intr-un castron amestecam faina cu ouale, zaharul si sarea. Adaugam drojdia dospita si untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie se mai poate adauga putina faina.
Dam aluatul la frigider pana pregatim umpluturile.
 Pentru umplutura cu nuca punem apa si zaharul la fiert. Amestecam pana se topeste apoi lasam sa fiarba 2-3 minute. Amestecam nuca cu stafidele si coaja rasa de la o portocala. Peste acest amestec turnam siropul fierbinte si amestecam pana se omogenizeaza. Nu puneti chiar toata cantitatea de sirop de la inceput.
La fel procedam si cu umplutura de mac.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati de 32 g pe care le modelam in bilute.
Luam fiecare biluta, o aplatizam si o intindem in forma elipsoidala. Punem o lingura de umplutura si o intindem.
Rulam aluatul si ii dam forma de potcoava.
Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin loc intre ele.
Ungem cornurile cu galbenus si lasam sa se usuce.
Inainte de a le baga la cuptor le ungem cu albus.
Coacem cornurile la foc potrivit pana se rumenesc frumos.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comentarii:

  1. Sunt terminata dupa patiserie ;cornuletele sunt atat de "nesimtite si ademenitoare":)),mor de dragul lor !:)

    Rezultat de nota 10 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adnia nici eu nu rezist in fata produselor de patiserie :)

      O zi frumoasa!

      Ștergere
  2. eu sunt Adnia:) si tocmai am venit dupa adina, pt ca am simtit miros placut de cornuri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum ar trebui sa-ti spun tie Adina :))). Te astept la cornuri >:D<

      Ștergere
  3. Daaaa sunt delicioase cornurile astea cu nuca sau cu mac...un mic dejun perfect pt mine langa o cana de cafea :). pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioase si perfecte pentru cafea!!!

    RăspundețiȘtergere