joi, 17 mai 2012

Muschi de porc sibian


Ingrediente:

Pentru muschi:
6 felii cotlet de porc
6 felii de cascaval subtiri
6 felii de cascaval mai groase
6 felii sunca
6-7 ciuperci maricele
1 lingura unt
ulei de masline
putina faina
sare, piper



Pentru sosul tartar:
1 galbenus
ulei
1 lingurita mustar
2 castraveti murati
3-4 linguri smantana
1 ceapa verde
sare, piper
patrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Feliile de carne le batem ca pentru snitele apoi le condimentam cu sare si piper.
Pe fiecare bucata de carne asezam o felie subtire de cascaval iar apoi una de sunca si rulam. Daca este nevoie se pot prinde rulourile cu scobitori.
Dam rulourile prin faina iar apoi le prajim in ulei de masline, pe toate partile.
Intre timp taiem ciupercile felii si le punem intr-o tigaie in care am topit o lingura de unt. Lasam pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Dam apoi deoparte si potrivim de sare.
Rulourile prajite le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Pe fiecare rulou asezam ciuperci iar apoi o felie de cascaval mai gros si dam la cuptor, 5-10 minute, pana se topeste cascavalul.
Intre timp pregatim sosul: Facem o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Adaugam apoi smantana atat cat sa obtinem un sos mai gros.
Taiem ceapa verde si castravetii marunt si le adaugam in sos. Condimentam cu sare si piper si amestecam. Daca doriti ca sosul sa fie mai acru mai puteti adauga castraveti sau zeama de lamaie.
La final adaugam patrunjelul verde tocat.
Servim muschiul cald alaturi de cartofi natur si sos tartar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comentarii:

  1. Imi place tare mult decorul rustic!!!
    Vesela traditionala arata asa de bine,cu toate ca (banuiesc )ca are ceva anisori..ceva mai multi :-)))
    Pupicel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru aprecieri. Vesela nu este din cea mai veche, dar stergarul sa tot fie de 35 de ani.

      O saptamana frumoasa!

      Ștergere
  2. Ancuta, abia am descperit blog-ul tau si sincer iti spun ca ma bucur enorm si abia astept sa incerc din retelete unei ardelence!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abi ma bucur ca iti plac retetele gasite la mine pe blog. Te astept cu impresii.
      O saptamana frumoasa!

      Ștergere