miercuri, 25 aprilie 2012

Pachetele cu leurda si miez de lapte

Am vazut pe blogul Laurei A. o reteta de pizza umpluta cu spanac si mi-a ramas gandul la ea. Dar pentru ca de curand am primit un set de forme, trebuia sa le incerc. Si uite asa aluatul de pizza al Laurei l-am umplut cu leurda si branza Miez de lapte. Au fost delicioase atat calde cat si reci.



 Ingrediente:
Aluat:
600 g faina
250 ml apa
50 ml vin alb
7 g drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
1 lingurita zahar sau miere
2 lingurite rase de sare

Umplutura:
225 g branza Miez de lapte cu sare de la Delaco
100 g cas proaspat
1 ou mare
1 legatura leurda
1 ceapa verde
sare, piper
1 lingura smantana (optional)
1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Pentru aluat cernem faina intr-un vas incapator. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, apa calduta, mierea si vinul. Incepem sa framantam si cand capata consistenta adaugam uleiul si sarea.
Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.
Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute.
Intre timp pregatim umplutura.
Pasam branza cu o furculita apoi adaugam oul si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam leurda spalata si taiata marunt apoi cepa taiata si ea marunt.
Condimentam cu sare si piper si amestecam bine. Optional se poate adauga o lingura de smantana.
Aluatul dospit il rasturnam pe planul de lucru usor infainat.
Intindem aluatul in foaie subtire si decupam cercuri cu ajutorul formei.
Punem cercul in forma si adaugam o lingura de umplutura in mijloc.
Ungem marginile cu ou batut si inchidem forma, obtinand astfel pachetelul.
Daca nu aveti forme puteti taia aluatul cu un pahar cu gura mai larga apoi adaugati umplutura si pliati. Presati marginile cu ajutorul unei furculite.
Asezam pachetelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut.
Coacem in cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.
Dupa ce s-au copt se scot pe un gratar si dupa cum v-am spus: se pot manca atat calde cat si reci.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc Alice. Pimesti, cum nu!

      O zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Woooow, imi place mult umplutura si in plus arata si f bine!
    Foarte utila forma, ar trebui sa-mi achizitionez si eu una :)
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Angela. Mi-a placut si mie forma. Urmeaza si niste pachetele cu carne, la cererea sotului :D
      Pupici!

      Ștergere
  3. Imi place leurda, asa ca fur repejor una. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelente, Ancuta! Felicitari! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Andreea. O seara frumoasa!

      Ștergere
  5. Ce bine arata,sunt cu siguranta delicioase!Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Flory. Au fost foarte bune. pupici!

      Ștergere