vineri, 6 aprilie 2012

Muffins cu ciocolata


 Ingrediente: 


3 oua
180 g unt
180 g zahar
150 g faina
30 g amidon
1 zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
12 lingurite crema de ciocolata  (Nutella)



Mod de preparare:

Mixam ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam untul moale si mixam pana se omogenizeaza.
Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam usor in crema de oua. La final adaugam crema de ciocolata si amestecam usor de cateva ori. Nu amestecati prea mult. Aluatul trebuie sa aibe un aspect marmorat.
Tapetam forma cu hartiute pentru briose si punem cate o lingura de aluat. Nu trebuie umplute pana sus, pentru a avea loc sa creasca.
Preancalzim cuptorul iar apoi coacem briosele la foc potrivit,  ~20 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-au copt le scoatem pe un gratar de bucatarie si le lasam la racit.
Daca doriti le puteti orna. Eu m-am grabit si doar le-am pudrat cu zahar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comentarii:

  1. Foarte bine ti-au iesit!
    Sa ai pofta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Loredana. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata excelent!!! Te invit la concurs http://pusikmea.blogspot.com/2012/04/concurs-de-iepuras.html Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumusele si tare apetisante!Yummy!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Licuta! Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara, deci se pun 12 linguri de nutella? Asta ar insemna chiar mai mult de un borcan maaaare! Chiar asa e sau e vreo greseala? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria iti multumesc pentru observatie. Sunt 12 lingurite. Am modificat.

      O zi frumoasa iti doresc!

      Ștergere