luni, 19 martie 2012

Valurile Dunarii (Donauwellen)

In weekendul acesta ne-am rasfatat cu o prajitura delicioasa si am profitat din plin de timpul frumos.



Ingrediente:

Blat:
4 oua
175 g zahar
1 zahar vanilat
175 ml ulei
175 ml lapte + 1 lingura lapte
1 praf de copt
1 praf de sare
360 g faina
1 lingura cacao
visine fara samburi (din compot)
Crema:
1 plic budinca de vanilie
2 linguri zahar
400 ml lapte
200 g unt
Glazura:
200 g ciocolata amaruie
2 linguri Nutella
1 lingura ulei


Mod de preparare:

Incepem sa pregatim budinca pentru crema. Dizolvam praful de budinca impreuna cu zaharul in 4 linguri de lapte iar restul il punem la fiert. Adaugam budinca dizolvata si amestecam continuu pana se ingroasa. Dam de pe foc si acoperim vasul cu folie alimentara, astfel incat folia sa atinga toata suprafata budincii. Lasam la racit.
Mixam untul pana devine spumos iar apoi adaugam treptat budinca racita si mixam bine.
Trecem apoi la pregatirea blatului. Amestecam intr-un vas faina cernuta impreuna cu praful de copt si un praf de sare.
In alt vas mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam, ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina. Dupa ce s-a incorporat adaugam treptat laptele iar la final incorporam si restul de faina.
Turnam jumatate din aluat in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. In restul de aluat adaugam cacaoa si 1 lingura de lapte si amestecam pana se omogenizeaza.Turnam si aluatul maro in tava.
Asezam visinele pe toata suprafata prajiturii si dam la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~20 de minute).
Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca.
Intindem crema pe blatul racit.
Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu uleiul. Dam de pe foc si adaugam cele 2 linguri de Nutella. Lasam glazura sa se racoreasca putin apoi o intindem peste crema. Cu o furculita "desenam" valuri pe toata suprafata prajiturii.
Dam apoi prajitura la rece inainte de a servi.
Si ca sa vedeti ca a venit si la noi primavara va prezint primii ghiocei...cam micuti, ce-i drept :).


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 de comentarii:

  1. Tare bine arata si sigur a fost si gustoasa. Imi place, pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Sara. Noua ne-a placut, doar piticul meu a facut mofturi (cu toate ca nu e mofturos) :)

      Ștergere
  2. Buna Anca,
    Prajitura asta am sa o pregatesc pentru Florii,pare tare gustoasa si buna , cred ca e delicioasa cel putin acuma vazand-o in poza mi-a lasat gura apa.
    Felicitari pentru blog si la mai multe retete.
    Toate cele bune tie si familiei tale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine arata prajitura. De mult o am pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este o prajitura foarte aspectoasa . Sigur este si foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Excelent rasfat!Arata foarte bine si cred ca sunt asa de buneeeeee!Imi plac tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. O,da,arata grozav de bine!Cred ca s-a epuizat rapid stocul:)

    RăspundețiȘtergere
  7. O prajitura delicioasa si aratoasa foc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata tare bine si cred ca e super delicioasa!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Va multumesc mult. Ma bucur ca va place prajiturica. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Prajitura mea de suflet!!! Nu plec niciodata din Germania, cand merg in vizita la prieteni de suflet, fara o tava de prajitura (ultima oara am congelat-o, sa nu se strice in avion)!

    RăspundețiȘtergere
  11. Superba si prajitura si pozele !

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce bine arata in poze :)) are pe "vino-ncoa" in ea :)) Cred ca a fost tare gustoasa!

    RăspundețiȘtergere