joi, 29 martie 2012

Muschiulet de porc cu sos de smantana si salvie

O combinatie minunata de smantana cu salvie si carne de porc.



Ingrediente:

2 muschiuleti de porc
2 felii sunca
2-3 linguri cascaval ras
150 ml smantana dulce
500 ml supa
salvie
sare, piper
2 linguri ulei
1 lingura amidon (optional) 

Mod de preparare:

Spalam carnea si o stergem cu un servet. Taiem fiecare muschiulet in jumatate iar apoi taiem pe fiecare bucata cate un buzunar. Condimentam cu sare si piper. In buzunar presaram putina salvie uscata apoi punem sunca taiata marunt si cascaval dat pe razatoarea cu ochiuri mici.
Inchidem buzunarul cu scobitori.
Intr-o cratita incingem uleiul si prajim muschiuletii pe toate partile. Adaugam supa si lasam la fiert 20-30 de minute, la foc mic.
Scoatem apoi carnea pe o farfurie. Scoatem scobitorile si acoperim.
In cratita in care am fiert carnea adaugam smantana si salvie uscata. Daca sosul este prea subtire putem sa adaugam o lingura de amidon desfacut in putina apa. Lasam sa dea un clocot, potrivim gustul de sare si stingem focul.
Servim muschiuletul cu sos langa o garnitura de paste.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comentarii:

  1. Cum e ora mesei in curand, am ajuns exact unde trebuia. Arata apetisant. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si garnitura de paste cum se face? :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pastele sunt doar fierte in apa cu sare si apoi scurse. Dupa ce le-am pus in farfurie am pus putin sos si pe paste.

      Ștergere