duminică, 29 ianuarie 2012

Pulpe de pui cu portocale

Imi place mult combinatia de carne si fructe. De acesta data am combinat carnea de pui cu portocale si unt aromat. Ce-a iesit? ...o bunatate.
Cu aceasta reteta raspund Provocarii Dulce Romanie, gazduita in aceasta luna de Adina (Mitinita).


Ingrediente:

3 ardei grasi rosii
1 arfdei iute
2 portocale
1/2 lamaie
1 lingurita chimen
60 g unt
4 pulpe de pui
3 catei de usturoi
2 cepe
1 cartof
1 lingura pasta de tomate
50 ml miere
150-200 g supa de pui
4 linguri mustar
sare, piper
rozmarin
15-20 masline
patrunjel



Pentru garnitura:
1 cana orez
2 cani apa
1 lingurita curry
1 conserva mica de porumb
1 ceapa
unt
sare

Mod de preparare:

Coacem ardeii pe plita iar apoi ii curatam de coaja si seminte si ii taiem marunt. Curatam ceapa si usturoiul si le taiem felii.
Asezam ardeiul, ceapa si usturoiul intr-o tava.
Spalam bine portocalele si lamaie. Radem coaja de la o portocala si o amestecam cun untul moale, chimenul, ardei iute, sare si piper. Amestecam pana obtinem o pasta.
Pulpele le taiem pe jumatate si le spalam iar apoi le stergem cu un servet de bucatarie.
Condimentam carnea cu sare si piper. Desprindem pielea de pe pulpe si bagam untul aromat in aceste "buzunare".
Asezam pulpele in tava peste ceapa si ardei si presaram rozmarin.
Taiem felii o portocala si jumatatea de lamaie. Asezam feliile in tava printre bucatile de carne.
Stoarcem portocala la care i-am ras coaja. Cartoful il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici apoi il amestecam cu sucul de portocala. Adaugam mierea, mustarul ,ardei iute si pasta de tomate. La final adaugam supa de pui si potrivim de sare si piper.
Turnam acest amestec in tava peste pulpe.
Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 25 de minute.
Scoatem tava si adaugam maslinele. Acoperim cu folie, sau cu capac si mai lasam la cuptor 15 minute.
Pentru garnitura:
Fierbem orezul in apa cu sare si il lasam la racit. E de preferat sa il fierbeti cu o zi inainte.
Intr-o cratita incapatoare calim ceapa in unt iar apoi adaugam orezul si amestecam sa nu se arda.
Adaugama poi praful de curry si porumbul scurs. Amestecam bine, potrivim de sare si stingem focul.
Sevim puiul cald, alaturi de garnitura de orez.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comentarii:

  1. eu, pana la rata cu portocale,nu mai combinasem carnea cu fructele...dar apoi am vazut ce simbioza iese!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este Diana.
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Licuta. Ma bucur ca iti plac. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac tare mult combinatiile de carne si fructe, iar tu ce ai facut aici...ma fce sa inghit in sec ! Super buna papica!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. VAIIII,vaiii ce bine arata!!Mi-ai dat o idee minunata pt cina de diseara,poop:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar e un deliciu!!!! Si foarte exotic..pup Ancutule!

    RăspundețiȘtergere