miercuri, 11 ianuarie 2012

Piept de pui in crusta de nuci si salata calda de linte

Asta am mancat noi in acest weekend. o combinatie foarte buna intre pui si o salata usoara de linte verde.

 Ingrediente:

Pentru pieptul de pui:

4 felii de piept de pui
100 g nuci
3 catei de usturoi
75 g smantana
75 ml smantana lichida
80 g cascaval ras
patrunjel verde tocat
sare, piper


Pentru salata de linte:
125 g linte verde
1 ceapa mare
1 praz
200 g ciuperci proaspete
1 rosie
1 lingura ulei de masline
500 ml supa de legume
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita busuioc
sare, piper
zeama de lamaie

Mod de preparare:

Feliile de piept de pui se spala apoi se sterg bine de apa si se condimenteaza cu sare si piper. Eu am folosit un piept de pui, pe care l-am taiat in 4.
Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si prajim carnea pe ambele parti (doar atat cat sa prinda putina culoare).
Scoatem puiul din tigaie si il asezam intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei.
Intr-un caston amestecam nucile taiate (nu tocate), cascavalul ras, usturoiul pisat si cele doua tipuri de smantana. Adaugam apoi patrunjelul tocat, sare si piper. Amestecam bine pana devine pasta.
Cu aceasta pasta ungem in strat gros fiecare bucata de carne.
Dam apoi la cuptor, la foc potrivit 25 de minute.
Intre timp ne ocupam de salata.
Punem lintea la fiert in 500 ml supa de legume. Eu am lasat-o peste noate la inmuiat in apa. Am scurs bine apa si apoi am pus-o la fiert in supa de legume. Cand a fiert o dam deoparte si o scurgem bine.
Intr-o cratita incingem 1 lingura ulei de masline si 1 lingura apa. Adaugam ceapa si prazul taiate marunt. lasam putin sa se soteze apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felii mai groase. Daca sunt mici se pot taia si numai pe jumatate. Lasam sa fiarba 5 minute, pana scade sucul lasat de ciuperci.
Adaugam rosia taiata cubulete si condimentele si mai lasam inca 5 minute, la foc mic.
Adaugam apoi lintea fiarta si condimentam cu sare si piper. La finalul povestii stropim cu zeama de la o jumatate de lamaie (sau dupa gust) si amestecam.
Servim calda alaturi de puiul in crusta de nuci si un pahar cu vin :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii: