luni, 5 decembrie 2011

Rulada aperitiv

Inca un aperitiv pe care l-am vazut la Sara&Miki si de care musafirii mei au fost foarte incantati.

 Ingrediente:
Blat:
140 g unt
120 g faina
300 ml lapte
4 oua
sare


Umplutura:
200 g pateu de ficat
100 g unt
1 lingura mustar
2 oua fierte tari
100 g sunca
1 ceapa rosie
1 legatura parunjel
sare, piper

Mod de preparare:

Pregatim blatul:
Topim untul la foc mic iar apoi adaugam toata faina si amestecam bine. Adaugam treptat laptele rece, amestecand sa nu faca cocoloase. Adaugam sare si amestecam iar apoi dam de pe foc.
Adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Turnam compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Tava mea este de 37/42 cm.
Dam la cuptor la foc potrivit spre mare, timp de 30 de minute.
Intre timp ne ocupam de umplutura.
Mixam bine untul moale cu pateul de ficat, pana devine pasta. Adaugam mustarul, sarea si piperul.
Ceapa o taiem marunt si o adaugam in crema de pateu impreuna cu ouale date pe razatoare. Urmeaza apoi sunca taiata foarte marunt si patrunjelul tocat. Amestecam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.
Dupa ce s-a copt rulada o rasturnam pe o alta foaie de copt si o lasam sa stea cateva momente.
Desprindem foaia de copt si intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata blatului apoi rulam cu grija.
Invelim rulada in folie si dupa ce se raceste dam la frigider pana in momentul servirii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comentarii:

  1. Arata bine pe o masa festiva! Am salvat reteta.

    RăspundeţiȘtergere
  2. ce bine arata,atata o laud pana pun mana si o fac si eu!

    RăspundeţiȘtergere
  3. E minunata rulada ta ca nici nu am recunoscut ca asi fi facut si eu asa ceva. Da... atunci eram la inceputurile blogosferei si cred ca am pozat-o cu un celular. Felicitari si pup!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Raluca sa-mi spui daca ti-a placut. Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Sara iti mltumesc mult pentru reteta. Ne-a placut foarte mult. O seara frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  6. aaaa, pai acum mi-am dat seama de ce-mi place asa de mult cum gatesti, ti-am cityit profilul si am constatat cu placere ca esti sibianca de-a mea,,,inca un motiv sa fiu mandra ca sunt ardeleanca ,,,pup,,,,CRISTINA,ps,,,,as sugera si eu cateva retzete, dar nu le prea am cu trimisul pozelor,,,dar tin foarte mult la aspectul preparatelor, in orice conjunctura...pup

    RăspundeţiȘtergere
  7. Cristina ma bucur ca iti place blogul meu. Te mai astept cu drag!

    Ce retete ai vrea sa sugerezi?

    RăspundeţiȘtergere
  8. Salut fetele sunt noua pe acest site, dar imi place ca am gasit ,bucate ,, interesante, Vreau sa-i multumesc lui Ancuta pe care nu-o cunosc pt, foaia de tarta pt, ca asa o faceam si eu cind va dar uitasem reteta si sa va spun drept am gasito fff, greu.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai gasit reteta dorita. te mai astept cu drag!

      Ștergere