vineri, 11 noiembrie 2011

Snitel de vitel cu sos vanatoresc

Introducerea de astazi va fi foarte scurta. A fost o mancare foarte, foarte buna. Va recomand sa o incercati.



Ingrediente:

Pentru snitele:
8 felii carne de vitel
2 oua
faina
pesmet
sare, piper
ulei pentru prajit


Pentru sos:
2 borcane ciuperci champignon
1 ceapa mare
100 ml vin rosu
200 ml smantana
1 cub de vita knor
patrunjel verde

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea carnii pentru snitele. Feliile de carne le batem cu ciocanul pentru snitele iar apoi le condimentam cu sare si piper.
Dam fiecare snitel prin faina apoi prin ou batut iar la final prin pesmet. Le prajim in tagaia antiaderenta, in ulei incins, pe ambele parti.
Scoatem snitelele si le pastram calde.
Ne ocupam apoi de sos. Curatam ceapa si o taiem julien. Intr-o cratita punem 2 linguri ulei de masline si 2 linguri de apa iar appoi adaugam ceapa si lasam pana se inmoaie. Adaugam ciupercile (eu am folosit din conserva) si mai lasam cateva minute sa se caleasca dupa care stingem cu vin. Lasam sa fiarba 5 minute dupa care adaugam cubul de vita diluat intr-o cana cu apa. Lasam sa fiarba totul ~10 minute, pana scade putin iar apoi adaugam smantana si patrunjel verde tocat.
Potrivim de sare si piper si servim cald alaturi de snitele si piure de cartofi


Multumesc Gaby :-*


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comentarii:

  1. Pot veni la pranz la tine?
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Scurt dar cuprinzator si delicios. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ancuto,tare un e ce ne ararti tu aici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria sigur ca poti veni :). Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dan si Ionela va multumesc. O saptamana frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hiiiiiiii|! Ce dragutz le-ai aranjat Ancuto zici ca-s jucarii! Place tare prezentarea! Pupici

    RăspundețiȘtergere