joi, 24 noiembrie 2011

Prajitura Chinezoaica

Pentru astazi am pregatit ceva dulce, o avanpremiera a acestui weekend :)



Ingrediente:

Blat:
250 g unt
6 albusuri
100 g faina
200 g zahar pudra
250 g nuca macinata
2 linguri cacao
1 praf de copt
2 plicuri zahar vanilat

Glazura:
6 galbenusuri
120 g zahar pudra

Decor:
20 g ciocolata
2-3 linguri lapte

Mod de preparare:

Mixam untul la temperatura camerei pana devine spumos iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana se incorporeaza.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam spuma peste unt si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.
Amestecam nuca macinata cu faina, praful de copt, vanilia si cacaoa apoi adaugam acest amestec peste spuma de unt si amestecam usor pana se incorporeaza.
Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la foc potrivit 20 de minute.
Intre timp mixam bine galbenusurile vu zaharul pudra, pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Scoatem tava din cuptor si intindem galbenusurile pe toata suprafata prajiturii.
Dam la cuptor pentru inca 10 minute.
Scoatem prajitura din tava si lasam sa se racoreasca.
Pentru decor topim ciocolata cu 2-3 linguri de lapte. Cu o lingura trasam linii peste glazura de galbenus.
Dupa ce s-a intarit ciocolata putem sa portionam.

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comentarii:

  1. Ce bine arata!!Mi-am luat una pentru cafea:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioasa ! eu iau ina pentru ceai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Licuta sper ca ti-a placut ;). pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este Miha :).
    O saptamana frumoasa si plina de soare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dan si Ionela ma bucur mult ca va place. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pansy, e delicioasa langa o ceasca de ceai. Pupici!

    RăspundețiȘtergere