luni, 14 noiembrie 2011

Chec marmorat cu rosii si avocado

 Ingrediente:

4 oua
250 g faina
1 avocado
60 g pasta de rosii
1 lingurita boia de ardei
1 lingurita praf de copt
60 ml ulei de masline
sare, piper


Mod de preparare:

Mixam ouale cu sare si piper pana isi dubleaza volumul.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste oua si mixam pana se incorporeaza. Adaugam treptat uleiul si mixam.
Impartim aluatul in doua parti egale. In una din parti adaugam pasta de rosii si boiaua si omogenizam.
Avocado se taie indoua si se scoate samburele. Cu o lingurita scioatem miezul si il pasam. Adaugam piureul de avocado in cealalta parte de aluat.
In tava de chec tapetata cu hartie de copt punem un strat de aluat cu rosii iar apoi unul cu avocado. Urmeaza inca un strat cu rosii iar deasupra punem restul de aluat cu avocado. Cu varful unui cutit amestecam putin pentru a obtine un efect marmorat.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 30-40 de minute.
Scoatem checul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.
Servim cald.

Multumesc Sara si Miki Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comentarii:

  1. cred ca e bun,,,nu am mai mancat chec cu rosii...mc pt reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat... ma bucur ca te-a tentat sa o incerci. E un aperitiv minunat pentru sarbatori. Si multumesc ca m-ai atasat ca sursa de inspiratie. Pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  3. Masajerotic ma bucur ca iti place. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sara iti multumesc mult pentru inspiratie. Musafirii mei au fost incantati. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare apetisant este.Mai primesti musafiri?Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. DiaMar sigur ca mai primesc :). O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Emily iti multumesc mult. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere