joi, 27 octombrie 2011

Tort cu piersici si piscoturi

Toamna incep aniversarile la noi in familie si tin pana in mai :). Acest tort a fost un cadou surpriza si din pacate nu am fotografie cu sectiunea. Va pot spune ca nu a ramas nimic din el :)).

 Ingrediente:

Blat:
2 oua
75 g zahar
1 vanilie
1 praf de sare
100 g faina
1 lingurita rasa de praf de copt


Crema:
2 borcane cu compot de piersici
200 g piscoturi
9 foi de gelatina
500 g iaurt
400 g frisca lichida
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat

Jeleu:
4 jumatati de pirsica din compot
2 plicuri tort-gelee transparent

Pentru ornat:
cateva feliute de piersica
200 g frisca lichida
3 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea blatului. Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana luceste ca pentru bezea.
Adaugam apoi galbenusurile si mixam dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt si o cernem peste spuma. Amestecam usor, de jos in sus pana se incorporeaza toata faina.
Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt, si nivelam.
Dam la cuptor, la foc potrivit 15-20 de minute (pana trece testul scobitorii).
Scoatem blatul pe un gratar si il lasam la racit.
Scurgem piersicile, fara a arunca siropul. Pastram 4 jumatati de piersica pentru jeleu.
1/3 din piersicile ramase le taiem felii iar restul cubulete mici.

Dupa ce s-a racit blatul il asezam pe un platou si punem in jurul lui un inel de tort.
Taiem piscoturile la un capat. Incercati sa le taiati de aceiasi lungime (~7 cm). Partea taiata nu o aruncam!
Asezam piscoturile in picioare pe interiorul inelului de tort, cat mai aproape unul de celalalt.
Asezam feliile de piersici pe blat.
Urmeaza apoi sa facem crema.
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Mixam iaurtul cu zaharul si vanilia. Scurgem getatina de apa si o punem la dizolvat pe foc foarte mic. Amestecam gelatina dizolvata cu 2-3 linguri de iaurt iar apoi o incrporam in restul de iaurt cu zahar.
Mixam bine smantana pentru frisca si o amestecam cu iaurtul.
Intindem o treime din crema peste piersici.  Restul de crema o impartim in jumatate. In una din jumatati amestecam piersicile taiate bucatele si o intindem pe tort.
Acum a sosit si randul capetelor de piscoturi pe care nu le-ati aruncat. Le zdrobim bine cu sucitorul iar firimiturile rezulate le presaram pe tort.
Acoperim apoi cu restul de crema si dam la frigider pentru cel putin 4 ore.
Dupa ce s-a intarit crema ne ocupam de jeleu.
Cele 4 jumatati de piersica le pasam in plender. Peste acest piure adaugam siropul in care au stat piersicile (completam pana la 500 g). Amestecam continutul plicurilor de tort-gelee cu zaharul iar apoi adaugam piureul de fructe.
Punem pe foc si lasam sa fiarba 1 minut.
Dam deoparte si il intindem cald peste tort incepand din mijloc. Dam apoi tortul la frigider pentru inca o ora.
Pentru ornat am batut bine frisca cu 3 linguri de zahar pudra. Desfacem inelul de tort si ornam dupa gust.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comentarii: