marți, 4 octombrie 2011

Prajitura greceasca cu mere (Milopita)

Astazi vin cu un altfel de chec cu mere, o prajitura foarte aromata si usor de facut.


Ingrediente:

3 mere
4 oua
80 g unt moale
50  faina
180 g zahar
100 ml ulei de masline
1 praf de copt
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
2 linguri stafide
2 linguri miez de nuca tocat grosier
3 linguri conic
1 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita cuisoare macinate


Mod de poreparare:

Pentru inceput punem stafidele la inmuiat in cele 3 linguri de coniac.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam untul moale si vanilia si mixam pana se incorporeaza.
Adaugam apoi uleiul incet, ca la maioneza si mixam bine
Amestecam faina cu praful de copt, scortisoara si cuisoarele si le incorporam in crema de oua si unt.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apoi o incorporam usor in aluat.
Curatam merele de coaja si samburi si le taiem cubulete. Adaugam merele taiate, miezul de nuca si stafidele (cu tot cu coniac) si amestecam usor pana se incorporeaza.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda (26 cm) unsa cu unt.
Nivelam si dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.
Lasam sa se racoreasca putin in tava apoi scoatem prajitura pe un platou si lasam sa se raceasca.
Pudram cu zahar si portionam.

Sursa Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comentarii:

  1. Corina pregateste cafeaua, ca vin cu prajiturica :D.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place, imi place..pufoasa, savuroasa si excelent de delicioasa :D

    RăspundețiȘtergere
  3. esti o gospodina minunata.Si pozele si preparatele sunt extraordinar de frumoase.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Oana. Ma bucur ca iti plac retetele mele.

      Ștergere