joi, 8 septembrie 2011

Budinca de caramel

Inca o reteta din categoria: rapid si bun. Am vazut-o la Maya si a trebuit sa o incerc. Daca va place caramelul trebuie sa o testati :).

Ingrediente:
400 g lapte fierbinte
4 linguri zahar
25 g amidon


Mod de preparare:
Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cu cat il caramelizam mai mult, cu atat budinca va avea un gust mai pronuntat de caramel. Nu ardeti zaharul prea tare pentru ca va avea un gust amar.
Stingem zaharul cu laptele fierbinte. Atentie la aburi! Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.
Luam cateva linguri de lapte caramelizat in care vom dizolva amidonul. Turnam amidonul dizolvat in oala si amestecam cu un tel pana se ingroasa.
Dam de pe foc si punem in cupe. Lasam sa se raceasca iar apoi putem servi budinca decorata dupa gust.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comentarii:

  1. Foarte fain arata! Si eu am ochit-o la Maya, dar nu i-a venit inca randul :) Dar ma gandesc ca e tare buna. Eu sunt prietena buna cu caramelul :) In schimb am facut una ff buna de vanilie, by Flory ;) Mersi pt reteta de zacusca. Am primit-o

    RăspundețiȘtergere
  2. Betty incearc-o pentru ca merita. Cred ca si de vanilie e foarte buna.
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. DiaMar ma bucur ca iti place. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Raluca iti multumesc mult. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce prezentare frumoasa.
    Desert simplu si bun.

    RăspundețiȘtergere
  6. Miha vorbesti din experienta ;) :))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Gaby. De multe ori lucrurile simple sunt cele mai bune :).
    Weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata superb ! Se poate inlocui amidonul cu faina ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim poti inlocui amidonul cu faina. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere