luni, 1 august 2011

Tocanita de vitel

Pentru astazi am pregatit o mancare simpla, dar gustoasa. Eu sunt un mare fan al carnii de vitel, dar din pacate o gasesc destul de rar.


Ingrediente:

400 g carne de vitel
3 cepe
2 ardei
3 rosii
1 lingura bulion
sare, piper
1 frunza de dafin
cimbru
2-3 linguri ulei de masline


Mod de preparare:
Curatam ceapa si o taiem marunt. Intr-o cratita incingem uleiul impreuna cu 3 linguri de apa. Adaugam ceapa si lasam cateva minute, pana se inmoaie. Adaugam apoi ardeiul taiat cubulete si mai lasam 1 minut.
Carnea o taiem bucati potrivite si o punem peste ceapa si ardei. Amestecam de cateva ori, pana isi schimba putin culoarea.
Adaugam rosiile taiate marunt, frunza de dafin si apa cat sa acopere carnea.  Punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit 15-20 de minute.
Descoperim oala si adaugam bulionul si cimbrul tocat marunt. Lasam sa mai fiarba pana scade sosul si ajunge la consistenta dorita. Potrivim apoi de sare si piper si stingem focul.
Servim calda, cu garnitura preferata. Noi am mancat cu paste si salata.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comentarii:

  1. Minunata tocanita!!! Foarte sanatoasa carnea de vitel!...Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Buna dimineata.
    Exact cum ai zis, simplu si bun.
    Ce vrei mai mult ?:))
    Zi grozava, Ancutz.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Multumesc Licuta. Asa este, e sanatoasa si gustoasa. Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  4. 'Neatza Gaby!
    De multe ori uitam de mancarurile simple si bune :).
    O zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Flory foarte buna a fost :).
    Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Buna dimineata!
    Sanatoasa este carnea de vitel dar din pacate o folosesc destul de rar si asta pentru ca lui George nu ii prea place.

    RăspundeţiȘtergere
  7. Maria nici Silviu nu este foarte incantat de carnea de vitel :(

    RăspundeţiȘtergere
  8. Foarte buna reteta. Cu cimbru nu prea m-am descurcat.

    RăspundeţiȘtergere