marți, 2 august 2011

Tarta cu urda si ciocolata



Ingrediente:

500 g urda
100 g ciocolata amaruie
200 g zahar
100 g stafide
3 albusuri
2 galbenusuri
30 g amidon
30 g unt
1/2 lingurita scortisoara


Mod de preparare:

Taiem ciocolata bucatele mici iar stafidele le punem la inmuiat in rom timp de 15 minute
Mixam bine galbenusurile cu zaharul (pentru gustul meu este cam mult zahar). Adaugam untul moale si amestecam bine iar apoi adaugam amidonul.
Mixam bine urda si o aromatizam cu scortisoara. O adaugam apoi peste crema de galbenusuri si amestecam pana se omogenizeaza.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi le incorporam usor in amestecul de galbenus cu urda.
La fnal adaugam ciocolata si stafidele scurse si amestecam usor.
Turnam compozitia intr-o tava de tarta unsa bine cu unt si apoi o nivelam.
Dam la cuptor la 170 de grade timp de 30 de minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii:

  1. Minunata,imi place combinatia,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Flory. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat imi place combinatia ! a trecut o luna de cand n-am facut prajiturica cu branza si cioco.. Mi-ai facut o poftaaa!! pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Anto si mie mi-a plcut combinatia. Eu am gasit reteta intr-o revista si am pus-o in practica :D
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere