joi, 25 august 2011

Prajitura "Tavalita"

O prajitura pe care probabil ca o cunoasteti. Foarte simpla si gustoasa.


Ingrediente:
Blat:
150 g zahar
2 linguri miere
100 g lapte
30 g unt
1 ou
250 g faina
1 lingurita praf de copt


Glazura:
250 g zahar
2 linguri cacao
5 linguri lapte
200 g unt
esenta de rom
nuca de cocos pentru tavalit

Mod de preparare:

Pregatim blatul:
Mixam bine oul cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea iar apoi laptele si mixam bine pana se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.
Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetatat cu hartie de copt.
Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem cubulete cu un cutit bine ascutit.
Glazura:
Punem intr-un vas, la foc mic zaharul impreuna cu cacaoa, laptele si untul. Amestecam pana se omogenizeaza. Dam de pe foc si adaugam esenta de rom.
Dam fiecare bucatica prin glazura racita iar apoi o tavalim bine prin nuca de cocos. Putem sa folosim si nuca macinata.
Servim langa o cafea calda :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comentarii:

  1. Minunata!!! Imi trimiti si mie cateva, sa am maine dimineata la o cafeluta???

    RăspundeţiȘtergere
  2. Licuta am pregatit si cafeaua. Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte inteeesant pt ca blatul contine un singur ou si eu stiam de 7 oua.Dar totusi creste cu un singur ou? Astept raspuns .Mersi

      Ștergere
    2. Da, blatul creste si cu un singur ou, exact asa cum se vede in imagini.

      O zi frumoasa iti doresc1

      Ștergere
  3. desigur este o prajitura foarte buna si ieftina

    RăspundeţiȘtergere
  4. delicioasa aceasta praji

    RăspundeţiȘtergere
  5. Esec! Am incercat-o dar lichidul a fost prea putin la cata faina este si nici nu a crescut blatul deloc. Mi-a iesit o coca semilichida de fapt mai mult ca o coca de paine si abia am intins-o intr-o forma de chec. A trebuit sa o arunc.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule esti sigur ca ai respectat reteta? Imi pare rau ca a trebuit sa arunci prajitura.

      Ștergere
    2. Da, am respectat reteta. De fapt, la insistentele sotului, am repetat-o insa am avut parte de acelasi rezultat: gunoiul. Voi face reteta clasica, cea cu o droaia de oua. Dar nah, mai bine sa stie lumea ca s-ar putea sa nu iasa...sa fie atenti la ingrediente si mai ales la cantitati!

      Ștergere
    3. Nu stiu ce nu ti-a iesit tie, dar te asigur ca reteta este buna. Spui ca lichidul este prea putin, dar aluatul este semilichid. Te cam contrazici.

      Uite aici si alte retete asemanatoare cu putine oua:
      http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-tavalita-20493.html
      http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-tavalita-10791.html
      http://www.bucataras.ro/retete/tavalita-lui-sabina-20527.html

      Ștergere
  6. iese mai buna tavalita prin nuca macinata amestecata in proportie de 1/2 cu zahar pudra

    RăspundeţiȘtergere