vineri, 12 august 2011

Fursecuri cu scortisoara si nucsoara

Pentru astazi va propun o reteta de fursecuri foarte aromate si bune. Si unde mai pui ca se fac si repede :). Inspiratia a fost Andreea.




Ingrediente:

130 g unt
100 g zahar pudra
1 ou
300 g faina
1 praf de copt
2 lingurite scortisoara
nucsoara
vanilie
Pentru tavaleala:
50 g zahar pudra
1 lingurita scortisoara


Mod de preparare:

Mixam bine untul moale cu zaharul pudra pana devine crema. Adaugam apoi oul si mixam pana se omogenizeaza.
Amestecam praful de copt cu faina si scortioara si le amestecam in compozitia de unt. Adaugam la final nucsoara rasa si vanilia si framantam bine. Va rezulta un aluat nelipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 15 minute.
Scoatem aluatul din frigider si formam bilute mici, de aceiasi marime. Tavalim bilutele pein zaharul pudra amestecat cu scortisoara.
Asezam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit, timp de 10-12 minute.
Lasam sa se raceasca iar apoi putem servi.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comentarii:

  1. Ancuta ce frumosi ti-au iesit! Ma bucur ca i-ai incercat si ti-au placut :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoase ti-au iesit. Pupici si week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. bune sunt fursecurile astea,dar aduc aminte iarna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata grozav!!! Cred ca sunt tare bune! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine. O sa incercam si noi reteta.

    Multumim pentru idee.

    RăspundețiȘtergere