vineri, 19 august 2011

Fasole pastai cu usturoi

Pentru tortul pe care l-am facut mamei mele am primit in schimb o plasa de fasole pastai. Cred ca am iesit in pierdere :))). Nu mai facusem de multa vreme fasole scazuta, iar acum am avut ocazia ;). Pentru mofturosi se poate pune si ceva de origine animala langa fasole :)).
 Ingrediente:

1 ceapa
2 rosii
1 ardei
fasole pastai
5 catei de usturoi
cimbru
2 linguri bulion
ulei de masline
patrunjel verde


Mod de preparare:

Curatam ceapa si o tocam marunt. Sotam ceapa in 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa iar apoi adaugam ardeiul taiat cubulete. Lasam 2-3 minute pe foc.
Curatam fasolea si o rupem bucati mai mici si o adaugam peste ceapa si ardei. Adaugam apa cat sa acopere fasolea. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba.
Cand e aproape fiarta fasolea adaugam bulionul si rosiile taiate marunt.
Urmeaza apoi cimbrul si usturoiul pisat. Lasam sa mai fiarba putin, pana cand fasolea este moale.
Stingem focul si servim calda cu patrunjel verde tocat.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comentarii:

  1. Imi plac mult pastaile(doar mie),si din aceasta cauza fac destul de rar,asa ca am venit la tine la masa.se poate?Dau eu desertul.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Scazute le fac si eu destul de rar. Prefer ciorba de fasole pastai.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa zic si ei Miha :D. Multumesc.
    Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pupici Sara si o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere