marți, 9 august 2011

Chiftele de dovlecei

Crocante, simple si foarte bune :)


Ingrediente:

1 dovlecel
1 ou
4-5 catei de usturoi
cas sau branza de burduf
4 linguri faina
3-4 linguri pesmet
nucsoara
sare, piper


Mod de preparare:

Cam asa a aratat dovlelelul :)
Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem putina sare si il lasam sa stea 10 minute sa-si lase apa.
Stoarcem bine dovlecelul si adaugam oul, usturoiul pisat si condimentele. Amestecam pana se omogenizeaza apoi adaugam cas ras sau branza de burduf (se poate insa si fara branza). Cantitatea de branza se pune in functie de preferinte.
Adaugam 4 linguri de faina si 3 linguri de pesmet si omogenizam. Adaugam pesmet pana cand obtinem o compozitie legata, din care putem sa modelam chiftele.
Cu mainile ude modelam chiftele pe care le plonjam in ulei incins.
Prajim chiftelele pe ambele parti iar apoi le scoatem pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.
Se pot servi atat calde cat si reci.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comentarii:

  1. Ei bine pana acuma nu am vazut dovlecei albi.................ce frumoa arata.Iar chiftelutele sunt asa de rumene si frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat. Anul asta nu am vazut acesti dovlrcei patisson. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Maria nici eu nu mai vazusem pana acum. Eu l-am primit si mi-a placut mult. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sara uite asa mai invat cate ceva. Nu stiam cum se numeste dovlecelul acesta :D.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata minunat si sunt excelente!

    RăspundețiȘtergere
  6. vad ca sunt si eu in trend ! pupici cu mult marar alaturi!

    RăspundețiȘtergere