joi, 28 iulie 2011

Tarta cu mere (2)


Ingrediente:

Blat:
150 g zahar
150 g unt
300 g faina
1 praf de copt
1 ou
1 plic zahar vanilat
Pentru umplutura:
6-8 mere rase
2 mere taiate feliute
3-4 linguri zahar
1 lingurita scortisoara


Mod de preparare:

Pentru umplutura:
Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem merele intr-un vas pe foc si adaugam zaharul. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade toata zeama. Dam apoi deoparte si lasam sa se racoreasca.
Adaugam scortisoara macinata  si cele 2 mere taiate feliute subtiri si amestecam bine.

Pentru blat:
Mixam bine zaharul cu untul pana devine crema. Adaugam apoi oul si vanilia si mixam pana se omogenizeaza.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt. O incorporam in crema de unt si framantam bine. Va rezulta un aluat ferm, nelipicios.
Intindem 2/3 din aluat in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Avem grija sa ridicam putin si pe marginea tavii.
Repartizam merele pe toata suprafata tartei si nivelam.
Din aluatul ramas formam suluri pe care le vom aseza deasupra tartei. Pentru ca mi-au mai ramas cateva bucatele, m-am jucat putin :)
Dam la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumeneste grilajul tartei.
Scoatem apoi din cuptor si lasam sa se racoreasca apoi scoatem usor din tava.
Dupa ce s-a racit pudram cu zahar si portionam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comentarii:

  1. ce fain arata! trebuie sa o incerc si eu :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Mire iti multumesc. Sa-mi spui cum daca ti-a placut.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce tarta frumoasa..si gustoasa presupun!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce buna si arata foarte apetisant,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ionela a fost foarte buna. Mie imi plac mult tartele si placintele cu mere.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult Flory.
    Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vreau si eu o feliuta, se poate?
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Licuta, Maria am cate o feliuta pentru fiecare. O saptamana frumoasa sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  9. Am salivat pe tastatura dar tot nu m-am invatat minte: am salvat blogul pt ca e chiar pe gustul meu! Sa vad acum cand oi avea timp de facut bunatatile ce le-am vazut, mai ales ca toamna si iarna sunt iubitoare de mirosuri de mere coapte, dovleac copt...iar retete pentru asa ceva nu-s destule niciodata!
    Felicitari, Ancuţa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ancuta ma bucur ca iti place blogul meu. Si mie imi plac retetele cu mere (dovleacul nu e preferatul meu :( ).
    O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere