sâmbătă, 2 iulie 2011

Tarta cu mazare si branza

Vazusem tarta aceasta la Edith si pentru ca am primit mazare proaspata am incercat-o. Este o nebunie, ne-a placut tare mult. Eu am facut-o cu aluat fraged, dar daca va grabiti puteti folosi aluat foietaj.

Ingrediente:

Aluat:

250 g faina
125 g unt
1 ou
1 lingurita rasa zahar
1 lingurita rasa sare

Umplutura:
250 g branza de vaci
2 oua
2 cesti mazare proaspata
200 g sunca
100 g cascaval
4 catei de usturoi
patrunjel
cimbru
2 linguri ulei de masline
sare, piper


Mod de preparare:

Pentru inceput pregatim aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram zaharul si sarea pe margine iar in mijlocul gramezii de faina spargem oul.
Framantam bine pana rezulta un aluat omogen, nelipicios.
Formam o bila si o invelim in folie alimentara. Dam bila de aluat la frigider, 30 de minute.
Intindem apoi aluatul pe masa usor infainata. Decupam un cerc cat fundul tavii si il asezam apoi in tava unsa cu unt.
Din aluatul ramas formam un sul pe care il vom pune pe marginea tavii. Aplatizam apoi sulul si formam astfel marginea tartei.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit 10 minute.
Intre timp pregatim umplutura:
Punem mazarea la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Scurgem apoi apa si adaugam usturoiul pisat, patrunjel si cimbru tocate marunt.
Mixam bine ouale apoi adaugam branza si amestecam pana se omogenizeaza. Daca este nevoie puteti adauga 1 lingura de smantana.
Adaugam apoi cele 2 linguri de ulei, cascavalul ras, sunca taiat cubulete si mazarea. Potrivim de sare si piper si punem apoi in tava peste aluatul precopt.
Nivelam si dam la cuptor la foc potrivit timp de 30-40 de minute.
Lasam putin sa se racoreasca apoi portionam. Este tare buna si rece.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comentarii:

  1. Buna,am incercat reteta si e foarte gustoasa insa aluatul nu imi iese...E sfaramicios,poti sa imi spui care e secretul,cum trebuie sa fie untul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti-a placut tarta. Eu nu am avut probleme cu aluatul. Un anume secret nu am. Eu folosesc untul din frigider.
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte foarte bine tarta...vot 33...bafta la concurs...daca iti plac retetele mele (prajitura negresa si aripioare picante)...
    O zi minunata

    RăspundețiȘtergere
  4. Naty iti multumesc pentru vot. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut tarta si e foarte buna, a iesit si aluatul..am avut mazare inghetata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept sa incerci si alte retete.

      Duminica frumoasa!

      Ștergere