miercuri, 13 iulie 2011

Pulpe de pui cu smantana si tarhon

O mancare buna, buna care se face destul de repede (numai buna pe caldura asta) :). Mi-a facut cu ochiul de cand am vazut-o la Gaby. Merita incercata, daca va place tarhonul.



Ingrediente:

2 pulpe de pui intregi
300 g smantana
2 cepe mai mici
1 capatana usturoi
2 lingurite amidon
putin unt
sare, piper
tarhon


Mod de preparare:

Taiem pulpele pe jumatate si le rumenim in untul incins. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si mai intorcem pulpele o data.
Adaugam apoi apa cat sa le cuprinda. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic. Cand sunt aproape fierte luam capacul jos si mai lasam sa fiarba pana scade putin sosul.
Amestecam smantana cu amidonul dizolvat in 2 linguri de apa. Subtiem apoi cu sos si adaugam peste pui. Lasam sa mai fiarba putin, pana incepesa se ingroase sosul. Condimentam apoi cu sare si piper.
La final adaugam tarhonul taiat marunt si usturoiul pisat. Lasam sa mai dea doua clocote si apoi stingem focul.
Servim cald cu mamaliguta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comentarii: