marți, 5 iulie 2011

Placinta cu urda

O reteta usora, din caietul mamei mele.


Ingrediente:

Pentru foi:
1 ou
100 g unt
1 ceasca lapte
1/2 praf de copt
2 linguri zahar
1 praf de sare
faina cat cuprinde (~20 de linguri)


Umplutura:
750 g urda
2 oua
4 linguri zahar
coaja rasa de la o lamaie
1 plic zahar vanilat
stafide (optional)

Mod de preparare:

Pregatim umplutura:
Mixam bine urda cu galbenusurile si zaharul. Adaugam vanilia si coaja de lamaie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi le incorporam usor in crema de branza. Adaugam stafidele si amestecam usor.
Pentru foi mixam bine oul cu untul pana se omogenizeaza. Adaugam apoi zaharul si laptele si amestecam bine.
Amestecam praful de copt cu 5 linguri de faina si il incorporam in aluat.
Adaugam apoi treptat faina si framantam pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de mana.
Impartim aluatul in doua parti din care vom intinde doua foi.
Asezam una din foi in tava (25/35 cm) unsa cu unt.
Intindem deasupra compozitia de branza si nivelam.
Acoperim cu cea de-a doua foaie pe care o intepam pe acocuri cu o furculita.
Dam placinta la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.
Lasam sa se raceasca iar apoi scoatem din tava si pudram cu zahar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 comentarii:

  1. Anca salivez pe tastatura..............super bine arata,chiar am urda in congelator trebuie sa incerc.Pusiciiiiiiiii

    RăspundeţiȘtergere
  2. Buna dimineata Nadina!. Sper sa-ti placa placinta. Si eu tot cu urda din congelator am facut.
    O zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Arata foarte bine prajiturica ta.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Haplea multumesc mult. O seara frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Mie imi place mult urda, cred ca o sa fac si eu desertul asta :) Arata tare bine!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Oana sper sa-ti placa. O zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Tocmai am scos tava din cuptor si nu m-am putut opri sa nu tai o bucatica si sa o gust asa fierbinte.
    Pentru ca nu am avut chiar 750 g urda, am completat cele 460 g urda cu 3 linguri smantana si 1 lingura cu amidon.

    Este extraordinara!

    Rapida si foarte gustoasa!

    Felicitari pentru aceasta reteta

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen ma bucur mult ca ti-a placut. Si eu am niste urda in frigider si cred ca asta voi face maine.

      Te mai astept cu drag!

      Ștergere
  8. acuma o fac si eu cred ca este foarte buna

    RăspundeţiȘtergere
  9. Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult. ma bucur ca ti-a placut.

      O zi frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  10. Este super,usoara,rapida si gustoasa,felicitari

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult. Ma bucur ca ti-a placut.

      Te mai astept cu drag! Weekend placut!

      Ștergere
  11. Arata foarte bine, o sa o incerc si eu. Cat inseamna o ceasca lapte in ml ? (pentru ca eu am acasa vreo 4 modele de cesti si nu stiu ce dimensiune sa aleg).

    Multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca raspunsul meu nu vine prea tarziu. Ceasca mea are 200 ml. Te astept cu impresii. O zi frumoasa!

      Ștergere
  12. buna!am facut-o si eu!dar in loc de stafide am pus putin gem de coacaze (facut de mine)

    RăspundeţiȘtergere