miercuri, 20 iulie 2011

Paine de casa

Inca o reteta de paine marca Ruxy.


Ingrediente:

500 g faina
13 g drojdie proaspata
300 ml apa calduta
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
1 lingura ulei


Mod de preparare:

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu sarea. Drojdia o dizolvam cu zaharul in putina apa calduta apoi o adaugam peste faina. Incepem sa framantam si adaugam usor restul de apa apoi uleiul. Framantam un alaut elastic, care nu se mai lipeste de mana.
Acoperim vasul si lasam la crescut timp de 1 ora.
Dupa ce a crescut rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in doua parti egale.
Din fiecare bila de aluat modelam cate un snur. Rasucim cele doua snururi si asezam painea in tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam la crescut pentru inca 20 de minute. Dam apoi painea la cuptor, la foc potrivit timp de 40 de minute.
Scoatem din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar.
Are un gust minunat, iar casa miroase a paine proaspata :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

42 de comentarii:

  1. Ador mirosul de paine proaspata!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Si mie imi place mult mirosul de paine de casa.
    O zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Ne-a corupt Ruxy la facut de paine! Si eu folosesc aceeasi formula,de obicei fac portie dubla, o pun la frigider si ciupesc cate o bucata. O saptamana placuta in continuare.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Asa e Adina, ne-a corupt si bine a facut :D. O saptaman frumoasa si tie! Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Iti multumesc de vizita.
    O zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Mersi frumos de reteta....a iesit extraordinara..ca la mama acasa.

    RăspundeţiȘtergere
  7. Serion Master ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept.
    O zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  8. maine voi face paine de casa cu carne de porc prajita ca la pomana porcului

    RăspundeţiȘtergere
  9. Ma bucur ca ti-a placut reteta. Duminica frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  10. dupa reteta lui Ancuta am pus la crescut o piinica,sa vedem ce iese.Multumesc mult pt. reteta.

    RăspundeţiȘtergere
  11. buna retata Ruxy.Multumesc mult este o reteta usor de executat.

    RăspundeţiȘtergere
  12. Ma bucur ca v-a placut painica. O seara frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  13. de ce mi se intareste painea repede...?:(

    RăspundeţiȘtergere
  14. Cat de repede? Dupa ce se raceste eu pun painea intr-o punga si nu se inatreste.
    O seara frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  15. la foc potrivit...adica 180° sau 200°c??ms....prima oara nu mia iesit rumenita oare ce ii pot face?

    RăspundeţiȘtergere
  16. Loredana cuptorul meu este pe gaz, dar foc potrivit inseamna 180 de grade. Daca nu s-a rumenit poti sa o mai lasi putin in cuptor.
    O zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  17. am facut si eu
    super
    de aici din grimsby te pup
    livia

    RăspundeţiȘtergere
  18. Livia ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept.

    Pupici si o duminica frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  19. Buna Ancuta! daca nu am drojdie proaspata pot folosi drojdie uscata? si daca da, cam cata? eu stiu ca un cub de drojdie proaspata are 25g, si e echivalentul unui pliculet. Daca tu ai pus 13g drojdie proaspata asta ar fi echivalentul a jumatate de pliculet de drojdie uscata, nu?
    Multumesc anticipat pentru raspuns!

    RăspundeţiȘtergere
  20. Diana poti folosi si drojdie uscata. Asa este cum ai spus, folosesti doar o jumatate de pliculet de drojdie uscata.

    Sper sa iti placa. O zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  21. Astazi fac pentru a doua oara paine de casa dupa retea ta, este foarte buna si rapid de facut (mai ales ca in cazul meu framanta robotul:))) Mi-am propus sa fac paine o data la doua zile si sa nu mai cumparam, sper sa ma tina acest obicei. Multumesc inca o data pentru reteta!

    RăspundeţiȘtergere
  22. Diana tine-te de obicei pentru ca e mai gustoasa painea facuta in casa.

    Ma bucur ca ti-a fost de folos reteta.

    O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundeţiȘtergere
  23. Super reteta, chiar acum o incerc si eu.

    Pot sa folosesc ulei de masline in loc de hartie de copt? Sau exista riscul sa se arda ?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place. Poti sa o coci si fara hartie de copt, cu conditia sa ungi bine tava cu ulei sau unt.

      Te astept cu impresii. O zi frumoasa!

      Ștergere
  24. Multumesc, Ancuta ! Reteta ta de pâine e foarte bunà si usor de fàcut. Ne place foarte mult.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca va place. Te mai astept cu drag!

      Duminica frumoasa!

      Ștergere
  25. acum fac piinea, si o bag la cuptor, sper sa fie buna reteta.....!

    RăspundeţiȘtergere
  26. buna Anca astazi fac pentru prima oara paine de casa sper sa imi iasa buna .... Am o pitica de 1 anisor care e inebunita dupa paine si problema care ma determinat sa fac paine .... e ca am gasit ate de prosop in painea cumparata de la alimentara .... si in plus cea de casa e si mai sanatoasa ..... si mai ieftina :D sper sa imi iasa buna .... voi reveni cu postari noi ... Va pup dulce dragi mamici

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anamaria ma bucur ca ai incercat painica de casa. Sper ca a fost pe gustul vostru, si mai ales a piticei. Te astept cu impresii.

      Ștergere
  27. Răspunsuri
    1. Pentru paine folosesc faina tip 650. Nu am o marca preferata.

      Ștergere
  28. Buna! Acum am facut painica ai am lasat-o in tava la crescut. Vroiam sa te rog sa imi recomanzi o faina mai buna ptr. paine. Multumesc! Mariana

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pentru paine folosesc faina 650. Nu am o marca preferata. In ultima vreme am cumparat de la Lidl, pentru ca am magazinul in apropiere.

      Sper ca ti-a placut painea. O zi frumoasa!

      Ștergere
  29. Buna! Am facut de multe ori paine dar mai mereu a iesit "caramida} Dupa reteta ta a iesit bestiala painea! De ieri am intrat mereu pe blogul tau si acum testez retetele tale, acum am pe foc ostropel cu pui si ciorbita de perisoare. De azi inainte stiu unde sa caut retete! Bravo! Multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut painica si ca te-ai hotarat sa incerci si alte retete. Te astept cu impresii.

      O zi frumoasa!

      Ștergere
  30. buna! am si eu cateva intrebari..eu fac paine cam de 2luni dar la robot ..aseara am.zis sa fac de mana si n-a iesit ce vroiam...ass ca:cum masor 13g de drojdie ..eu am plic de 42g ..impart la 4si mai pun ff putina? o fi bine asa? drojdia nu se lasa la crescut inainte de a o pune in faina? mama asa mi-a zis:ca amestec drojdie cu putina apa calda+zahar+putina faina si las sa se dubleze cantitatea....e bine asa?! multumesc mult !

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana, drojdia o poti lasa putin la activat. Eu cantaresc drojdia si folosesc exact cat imi trebuie iar in reteta aceasta am folosit drojdie proaspata.
      Sper sa-ti fi fost de folos. O zi frumoasa si cu spor!

      Ștergere
  31. arata bine paiinea se poate folosi si alt tip de faina adica 550

    RăspundeţiȘtergere
  32. ce alt tip de faina se mai poate folosi in afara de faina 650 multumesc alina

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poţi folosi şi alt tip de faina. În funcţiede tipul folosit adaugi mai multă sau mai puţină apa. O seara frumoasă.

      Ștergere