duminică, 10 iulie 2011

Muschiulet de porc cu legume si orez


Ingrediente:

1 muschiulet de porc
1 ceapa verde
1 ardei rosu
fasole verde (~10 pastai)
1/2 cana mazare
4 linguri sos de soia
5 catei de usturoi
piper
chili
1 lingurita rasa amidon
1 cana orez


Mod de preparare:

Spalam bine orezul in mai multe ape apoi il punem la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba 20 de minute. Daca mai trebuie mai adaugam apa. Dupa ce a fiert acoperim cu un capac si il lasam 10 minute.
Intre timp taiem muschiuletul in bucati mici. Punem carnea intr-un bol impreuna cu sosul de soia si usturoiul taiat feliute. Lasam sa stea pana pregatim legumele.
Taiem ceapa rondele iar ardeiul feliute subtiri. Fasolea o taiem in bucati mai mici.
Incingem 2 linguri ulei de masline in wok si adaugam carnea. Amestecam bine pana isi schimba culoarea iar apoi o scoatem pe o farfurie.
In uleiul in care am prajit carnea adaugam legumele si lasam 5-10 minute, amestecand continuu.
Adaugam apoi carnea si sosul in care am marinat carnea. Dizolvam amidonul in cateva linguri de apa si il adaugam in wok. Lasam sa mai dea 2-3 clocote apoi adaugam piper si chili si oprim focul.
Servim cald alaturi de orezul fiert.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comentarii:

  1. Foarte frumos Ancuta, bravo...o seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Miodrag.
    O saptamana linistita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum as putea sa refuz porcul?? ever !! arata foarte bine !! lovely, super extra gustos ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Anto multumesc pentru aprecieri. Cam asta a fost si reactia sotului meu (nici el nu ar refuza porcul ever :))) ). Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. O bunatate!!! (cea mai buna leguma e porcul)...Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Usor si simplu, arata bine, as manca si eu o portie :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Licuta multumesc :). O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihaela te servesc cu drag cu o portie. Asa este, e foarte simplu de facut. Pup!

    RăspundețiȘtergere